Home > Analys: Trendvändning i Nordea.

Analys: Trendvändning i Nordea.

Nordea aktien har brutit igenom 200 MA med god marginal och bildat en sekvens av lägre toppar. Tekniskt sett befinner sig aktien i en fallande trend i närheten av ett stöd runt 85 kr.

Nordea aktiens långsiktigt stigande trend har sedan mitten av sommaren visat tydiga tecken på trötthet vilket inte är förvånande efter att aktien uppvisat en parabolisk uppgång, som ofta förbrukar det återstående uppgångs ”bränslet”. Den tekniska svagheten har därefter bekräftats när aktien, trots ett flertal försök att hitta ett bestående köpintresse vid det långsiktiga jämviktsvärdet brutit detta med kraft och under ökad omsättning.

Aktien har bildat en sekvens av lägre toppar och bottnar vilket tillsammans med en etablering under 200 MA ger en tekniskt sett negativ bild. Då trenden vänt till fallande är det stor sannolikhet med fortsatt nedgång framöver. Nivåer som sannolikt bjuder på mindre motreaktioner är stödet runt 85 kr, vilket är ett återtest av köpsignalen från december 2013.

Bryts detta finns nästa stöd vid 76 följt av 67 kr.

Vi rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav, speciellt vid upprekyler som tillsvidare betraktas som tillfälliga hack i en begynnande nedtrend.

För att sönderslå de negativa utsikterna behöver aktien återigen, etablera sig ovanför 92 kr och tydligt visa ökad omsättning på uppgångsdagarna. Detta scenario anses vara allt mer avlägset, speciellt med tanke på att de tekniska svaghetssignalerna som börsen visat de senaste veckorna.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 91.50 följt av 96 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto