Home > Analys: Trendvändning i Oriflame Cosmetics.

Analys: Trendvändning i Oriflame Cosmetics.

Oriflame aktien har efter ett kursras på nästan 80 % från toppnoteringen visat tecken på en vändning. Aktien har bildat en högre lägsta notering efter att en Doji candlestick skapades under extrem omsättning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Oriflame Cosmetics har varit en riktig underpresterare på börsen sedan toppen runt 496 kr från april 2010. Aktien har tappat nästan 80 % på börsen och det har inte funnits några skäl att äga aktien under en lång tid. Detta förhållande håller sucessivt på att förändras då aktien den senaste tiden visat ett flertal positiva indikationer.

Den 20 oktober uppvisade aktien en extrem omsättning efter ett flera dagars kursfall. Aktien stängde betydligt från dagslägsta vilket innebär att köpare stod som segrare denna dag. Detta i sig är inte alltför betydelsefullt, om det inte vore för den extrema omsättning och därmed betydande kapital skifte under dagen. I diagrammet bildades en potentiell vändnings candlestick i form av en Doji som indikerar tveksamhet.

Aktien har därefter stigit kraftigt och har efter en mindre rekyl från 125 till 117 kr bildat en högre lågpunkt. Detta innebär att den korta trenden vänt uppåt och rekyler är tillsvidare tillfälliga hack i denna nyetablerade trend.

På lång sikt är dock trenden tydligt nedåtriktad med ett stadigt fallande MA-200 som utgör ett första större motstånd på ovansidan. Skulle aktien lyckas etablera sig ovanför detta är det en positiv utveckling inför en långsiktig vändning.

Vi rekommederar ett köp på rekyl i närheten av den kortsiktigt stigande trenden runt 122 kr. Nödutgång placeras under tidigare botten runt 117 kr. Målkurs sätts konservativt till 140 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns runt 150 kr.  Stöd finns vid den stigande trenden runt 122 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORI SDB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto