Home > Analys: Tydligt handelsintervall i Peab B

Analys: Tydligt handelsintervall i Peab B

Peab AB (Paulsson entreprenad aktiebolag) är ett bygg- och anläggningsföretag med en omsättning på 40 miljarder och drygt 15 000 anställda (2011). Företaget har sin huvudsakliga verksamhet i Norden. Peab har cirka 130 kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Förslöv i Skåne.

Aktien handlas över det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande är svagt fallande. Närmaste stöd finns vid 33.70  samt 29 kr. Motstånd runt 39.50 kr.

Det finns goda möjligheter till bra affärer i Peab då aktien tydligt respekterar stöd och motståndsnivåer. Aktien har de senaste tre åren handlats i en större konsolidering mellan 27 till 39.70 kr. En köpsignal under februari månad tog aktien upp till den tidigare toppen där aktien vände ned enligt stöd/motstånd principer. Kursuppgången under april-maj månad vände återigen vid motståndet runt 39.50 kr och ledde till en intensiv vinsthemtagningsfas som bottnade ur vid det etablerade stödet runt 33.70 kr.

Då det är drygt 15 % mellan stödet vid 33.70 kr och motståndet runt 39.50 kr är det fullt tillräckligt för kortsiktiga affärer.

Vi har en neutral inställning till aktien och det är först om aktien tar sig förbi 40 kr under ökad omsättning som det kan bli tal om en positiv trend. Skulle aktien bryta stödet vid 29 kr förväntas ett test av den tidigare botten runt 27 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto