Home > Analys: Tyska Daimler AG trendar nedåt

Analys: Tyska Daimler AG trendar nedåt

Tyska Daimler AG uppvisar en lägre topp och trenden pekar nedåt. Blanknings läge nära nedåttrenden.

Daimler AG (tidigare DaimlerChrysler) är en tyskt multinationellt bil företag. Daimler AG har sitt huvudkontor i Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland. Genom sålda enheter, är det den trettonde största biltillverkaren och näst största lastbilstillverkare i världen. Förutom bilar, tillverkar Daimler bussar och tillhandahåller finansiella tjänster genom sin Daimler Financial Services arm. Bolaget äger också stora andelar i flyg-och rymdteknik EADS och japanska lastbilstillverkaren Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation. Daimler tillverkar bilar och lastbilar under varumärkena Mercedes-Benz, Maybach, Smart.

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har nyligen vänt nedåt.

Aktien har sedan dubbelbotten 2009 nästan tredubblats och har under denna tid befunnit sig i en stadig upptrend med måttliga rekyler. En trendlinje dragen från mars botten 2009 har agerat som stöd vid november rekylen 2011. Ett kanaltak utgjorde en övre begränsning av uppgången och ledde till en rekyl i feb 2012. Ett återtest gjordes inom kort och då det stod klart att aktien inte lyckades forcera trendkanalstaket inleddes en större rekyl. Denna rekyl lyckades inte få fäste vid ett potentiellt stöd vid trendkanalsgolvet vilket gav indikationer om ett trendskifte. En botten vid 33 euro tog aktien upp till ett återtest på undersidan av trendkanalsgolvet, men misslyckades att forcera detta och gjorde en lägre topp jämfört med mars toppen och ett trendskifte är därmed bekräftat. En lägre botten har än så länge inte påvisats men så länge som aktien håller sig under nedtrendslinjen ser det negativt ut.

Vi rekommenderar att man försöker blanka aktien så nära nedåttrenden förslagsvis max 1 euro från denna och har en stoploss 1.50 euro över nedtrendslinjen. I dagens läge innebär detta en blankning mellan 38.70-39.70 euro med en stoploss på 41.20 euro

Daimler AG (Veckodiagram)
Daimler AG (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto