Home > Analys: Tyska Dax-terminen i konsolidering nära all time highs

Analys: Tyska Dax-terminen i konsolidering nära all time highs

Tyska Dax terminen har svängt rejält de senaste veckorna efter ett misslyckat försök att passera motståndet runt 8450. Nedgången blev intensiv men i vanlig ordning ebbade säljtrycket av redan under tredje dagen och ingen teknisk skada har visats då terminen snabbt hämtade tillbaka hela nedgången.

Vi skrev tidigare att den Tyska dax terminen hade visat styrka under augusti månad då säljarna inte lyckats få ett bestående fotfäste. Nedgångar hade tappat sälj kraft redan efter andra till tredje dagen för att sedan återhämta hela fallet kort därefter.

Nedgången i slutet av månaden var därför något oväntad då det var troligare att terminen kraftansamlande strax under motståndet runt 8450 för ett positivt genombrott. I vanlig ordning försvann säljkraften snabbt och terminen har nu återhämtat hela fallet och passerats motståndet vid 8450 vilket ses som ett styrketecken då förutsättningarna fanns för en mer bestående rekyl.

Det är nu uppenbart att varken säljare eller köpare sedan maj månad håller i taktpinnen någon längre stund då handeln är tydligt sidåtgående mellan stödet vid 7972 och all time highs vid 8565. Det är positivt att utförsäljningen under augusti månad ledde till en botten betydligt ovanför stödet vilket indikerar en dold underliggande styrka som sannolikt leder till nya all time highs inom kort.

En jämförelse med terminen och dess underliggande 200 periods medelvärde visar att terminen för närvarande handlas 9 % ovanför medelvärdet vilket innebär hyfsat god förutsättning för ytterligare uppgång mot 12 % nivån där terminen vänt vid ett flertal tillfällen.  Att jämföra hur en tillgång handlas i relation med dess eget medelvärde är en effektiv metod som samtidigt ger en objektiv bild av vad som är högt eller lågt.

Huvudscenariot är ett test av all time highs och ett sannolikt genombrott och åtföljande uppgång till motståndet i form av kanaltaket runt 8800 där det finns goda chanser att en rekyl startas.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto