Home > Analys: Tyska Infineon på väg mot kanalgolvet

Analys: Tyska Infineon på väg mot kanalgolvet

Infineon Technologies AG är en tysk halvledartillverkare och grundades den 1 april 1999, då halvledare verksamheten i moderbolaget Siemens AG delades ut för att bilda en separat juridisk enhet. Per den 30 september 2010 har Infineon 25149 anställda över hela världen. Under räkenskapsåret 2010 hade företaget en omsättning på € 3295000000.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Tyska Infineon har det senaste månaderna handlats in en stigande trendkanal med stödområde runt 5 euro och ett motståndsområde runt 6.8  euro. Aktien testade ett mindre motstånd runt 5.90 euro under november månad där säljarna endast marginellt lyckades pressa ned kursen. Köparna kom tillbaka med kraft i mitten av december månad och forcerade motståndet under tilltagande omsättning. En köpsignal utlöstes och aktien har stigit till som högst 6.97 euro. Aktien har under januari månad testat kanaltaket två gånger vilket visade sig vara svårforcerat och aktien har inlett en rekylfas. Det är sannolikt att aktien är på väg mot andra sidan av trendkanalen vilket i sådana fall skulle utgöra ett optimalt köpläge då stöd finns vid kanalgolvet samt ett återtest av köpsignalen från december månad.

Aktien handlas på tyska börsen under symbol IFX

Vi har en positiv grundinställning till aktien och ser nuvarande rekylfas som något positivt då ett optimalt köpläge kan uppstå om aktien tar sig ned mot 5.74–5.94 euro. Denna köpzon bör hålla för ett första test då stöd finns i form av den stigande trendkanalen samt en trendlinje dragen över tidigare motstånd som bör ge stöd framöver. En stop loss läggs förslagsvis under 5.60 eur.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto