Home > Analys: Tyska Lufthansa AG vid motståndsnivå

Analys: Tyska Lufthansa AG vid motståndsnivå

Lufthansa, Deutsche Lufthansa AG, är ett av världens största flygbolag med säte i Köln, Tyskland. Operativ bas finns i Frankfurt, den tekniska basen i Hamburg, och flygtrafik nav finns i Frankfurt och München. Lufthansa är ett av de fem flygbolag som bildade Star Alliance 1997, en global allians där även bland annat SAS, Air Canada, United Airlines, Thai Airways, All Nippon Airways ingår. Lufthansa är idag en av världens största flygkoncerner med 90 000 anställda och verksamhet inom bland annat catering, tekniskt underhåll, flygträning och frakt förutom ren passagerartrafik.

Den långa trenden i form av 40 veckors är svagt stigande.

Aktiens presenterade sitt resultat för tredje kvartalet som var betydligt bättre än förväntat. Bolaget ämnar även utöka sitt kostnadsbesparingsprogram.

Aktien har de senaste tre åren handlats i ett större intervall med bottnar på 8 euro och toppar på strax under 12.50 euro. Det ser ut som en större bottenformation har bildats. Aktien passerade ett mindre motståndsområde runt 11.45 euro i samband med att delårsrapporten presenterades. När aktien passerade 11.45 euro uppvisades en enorm volymökning vilket ger positiva signaler framöver, då det signalerar ett institutionellt långsiktigt stöd för aktien. Den dag aktien passerar 12.50 euro utlöses en långsiktig köpsignal med ett initialt prisobjektiv på 16.50 euro.

Vi har en positiv syn på aktien framöver och rekommenderar köp på antingen en rekyl ned mot 11.50 euro med en stop loss på 10.70 euro. Alternativt får man avvakta tills aktien passerar 12.50 euro då en starkare köpsignal utlöses och agera på en rekyl ned mot utbrottsnivån.

Lufthansa AG (Dagsdiagram)
Lufthansa AG (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto