Home > Analys: Tyska RWE AG samlar kraft inför ett troligt positivt utbrott

Analys: Tyska RWE AG samlar kraft inför ett troligt positivt utbrott

RWE AG (fram till 1990: Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk AG), är ett tyskt elbolag med säte i Essen, Nordrhein-Westfalen. Genom sina olika dotterbolag levererar energibolaget el och gas till mer än 20 miljoner elkunder och 10 miljoner gaskunder, framför allt i Europa. RWE är den näst största elproducenten i Tyskland. RWE ägde tidigare American Water, USA’s största investerar ägda vattenverk, men detta avyttrades under 2008.

RWE aktien gjorde sin lågpunkt i mars 2003 på 17.60 euro, och var som lägst i september 2011 nere på 21.30 euro. Att aktien inte lyckats ta sig lägre ner för att testa den tidigare botten nivån, får ses som positivt då det sannolikt fråga om en högre lägsta notering som uppvisats i september 2011. Den långsiktiga konsekvensen är att det finns betydande uppsida i aktien och man bör vara uppmärksam på köpsignaler framöver.

Den långsiktiga trenden i form av ett 200 dagars glidande medelvärde har under våren börjat stiga vilket är positivt då vi förväntas agera på köpsidan framöver.

Efter att en högre lägsta kurs under 2011 uppvisats, har aktien trendat stadigt uppåt med hälsosamma rekyler för att arbeta bort eventuellt överköpt läge. De senaste veckorna har pendlingarna i aktien minskat betydligt och aktien handlas nu under motståndslinjen. Det är troligtvis fråga om en kraftansamlingsfas inför ett positivt utbrott, vilket om det uppvisas har betydande kursstegrings möjligheter.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning. När 36.50 euro passeras med ökad omsättning utlöses en köpsignal. Första anhalt på uppsidan är 43 euro vilket är ett tidigare motstånd. I vanlig ordning bör man ha en stop loss med i kalkylen för att skydda sin portfölj ifall det inte går som tänkt, den placeras förslagsvis vid 33.80 euro. Så länge som aktien håller sig ovanför 31 euro finns det potential för en positiv utveckling.

RWE AG  (Veckodiagram)
RWE AG (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto