Home > Analys: Tyska Siemens AG i konsolidering under motståndsnivån

Analys: Tyska Siemens AG i konsolidering under motståndsnivån

Tyska Siemens AG försvagar motståndet vid varje test. Klara nivåer etablerade för köp respektive säljsignal, avvakta forcering av endera nivån.

Siemens AG är en tysk multinationell verkstadskoncern och elektronik konglomerat med huvudkontor i München, Tyskland. Det är den största Europa baserade elektronik och elteknik företag. Siemens huvudsakliga verksamhet är inom industri, energi, transporter och hälsovård. Den är organiserad i fem divisioner: industri, energi, sjukvård, infrastruktur och städer, och Siemens Financial Services (SFS). Siemens och dess dotterbolag sysselsätter cirka 360000 människor i nästan 190 länder och rapporterade globala omsättning på ca € 73500000000 för år 2011. Siemens har en primär notering på börsen i Frankfurt och en sekundär notering på New York Stock Exchange

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är svagt stigande.

Siemens AG handlas sedan drygt ett år tillbaka i ett större handelsintervall med bottnar på 62.13 euro och en topp vid euro 80.50. Aktien testade botten från september 2011, i juni i år vilket resulterade i en rejäl uppstuds och det ser nu ut som en dubbelbotten har bildats. Tidigare toppnoteringar runt 79.50 euro har marginellt passerats de senaste veckorna. Ett nytt motståndsområde runt 80.50 euro är fastställt. Vad som är intressant i motsats till tidigare uppgångar, har den nuvarande uppgången trots ett flertal försök att forcera motståndet inte rekylerat ned till lägre än 76 euro.  Detta ser jag som positivt och det finns goda chanser att om börsklimatet i övrigt förblir sunt att motståndet vid euro 80.50 passeras inom kort.

Om stödet vid 76 euro bryts så är det negativt och mer troligt att aktien åter rör sig ned mot de undre regionerna av handelsintervallet.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning, skulle aktien passera euro 80.50 under tilltagande omsättning utlöses en köpsignal vilken på sikt ger en uppgångspotential mot mars toppen 2011 runt euro 99.

Siemens (Dagsdiagram)
Siemens (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto