Home > Analys: Underliggande styrka i Balder B.

Analys: Underliggande styrka i Balder B.

Balder B har uppvisat styrketecken genom att forcera jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 223 följt av 245kr.

Balder B har haft en fantastisk kursutveckling det senaste decenniet med en dryg 40 dubbling av kursen räknat från botten strax under 5kr från 2008. Det senaste året har styrkan i uppgången avtagit och aktien har bildat ett sidledes handelsintervall mellan 170 och 249kr. Detta är än så länge en helt normal andhämtningsfas inför nya uppgångar… så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten från början av året.

Aktien uppvisar relativ styrka gentemot OMX index, framförallt de senaste två veckorna då börsen haft en svag utveckling samtidigt som Balder stabiliserats efter ett utbrott uppåt genom MA 40 veckor. Detta är ett sundhetstecken som ofta leder till en överprestering när börsen som helhet har rekylerat färdigt. Vi ser redan nu en möjlighet till ett köp inför en ny uppgångsfas mot tidigare toppar där en idealisk ingångsnivå är en mindre rekyl ned mot 207kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 199kr. Målkurs sätts till 242kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 200kr följt av vidare nedgång genom MA 40 veckor är oddsen goda för vidare test av det avgörande stödet runt 177kr. Passera detta på nedsidan tolkas den sidåtgående utvecklingen som en toppformation där 160kr är närmaste avstämningsnivå på nedsidan.

Balder B
Entré köp 207kr Ticker BALD B
Målkurs 242kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 205kr P/E 5.1
Senaste 211.50kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol BALD B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto