Home > Analys: Underliggande styrka i SKF B!

Analys: Underliggande styrka i SKF B!

SKF B testade i samband med delårsrapporten förra veckan en tidigare lågpunkt där en stark köprespons uppvisades. Aktien är köpvärd på rekyl inför det stundande utbrottet på ovansidan.

SKF aktien har sedan februari månad visat positiva tecken genom att bryta den fallande trenden från 2015 och etablerat sig ovanför det stigandejämviktsvärdet, MA 40 veckor. Aktien har därefter inlett en större kraftansamlingsfas som tagit sig form av en huvudskuldra bottenformation. Vänster skuldra i bottenformationen tog runt fyra månader att fullbordas vilket innebär att ett utbrott på ovansidan bör ske senast i mitten av december.

Sedan juli har aktien visat en underliggande styrka inom bottenformationen genom att uppvisa en sekvens av stigande bottnar och toppar… vilket stärker scenariot om ett stundande utbrott uppåt. Under onsdagen ökade volatiliteten markant i samband med en bättre delårsrapport än förväntat, vilket ledde till ett test av tidigare lågpunkt där en stark köprepsons uppvisades. Detta är en stark indikation att eventuella rekyler framöver är köpvärda.

Potentialen på ovansidan utgörs av prisobjektivet i bottenformationen vilket indikerar en uppgång mot i första hand 185kr. Skulle aktien den kommande veckan visa en mindre motreaktion ned mot 148-150kr uppstår ett fördelaktigt köpläge med begränsad risk.

SKF
Entré köp 148-150kr Ticker SKFB
Målkurs 185kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 143kr P/E 20.1
Senaste 153.10kr Direkt avk. 3.6%

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga under 143kr finns närmaste stödområde runt 137kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKF B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto