Home > Analys: Underliggande svaghet i Raysearch B…

Analys: Underliggande svaghet i Raysearch B…

Raysearch B har efter en fenomenal kursutveckling börjat visa tecken på avmattning då en potentiell huvudskuldra toppformation har bildats. Bryts 102 kr utlöses en säljsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Raysearch har efter ett utbrott från en större bottenformation i slutet av 2014 stigit kraftigt och visat en toppnotering på 129.40 kr under juli. Under uppgångsfasen har aktien bildat små kraftansamlingsfaser inför nya utbrott på ovansidan och bortsett från ett falskt genombrott av stödet vid 68 kr under mars har aktien visat styrka.

Detta förhållande är under förändring då aktien sedan slutet av juli visat svaghet då OBV indikatorn (mäter uppgångsvolym jämfört med nedgångsvolym) brutit ned genom en tidigare lågpunkt. Det är vanligt att en trendförändring i OBV till slut avspeglas i priset, vilket i detta fall indikerar att stödet vid 102 kr som utgör nacklinjen i en huvudskuldra toppformation sannolikt står inför avgörande test.  Bryts 102 kr har en säljsignal utlösts med ett prisobjektiv på 75 kr.

Så länge som aktien handlas under motståndet vid 121 kr är detta huvudscenariot. Skulle aktien återigen etablera sig ovanför 121 kr är detta ett styrketecken men vi vill gärna se en markant förbättring i OBV för att våga hoppas på vidare uppgång genom juli toppen.

Långsiktigt är en etablering under 100 kr klart negativ då detta innebär ett återinträde till handelsintervallet som varade mellan juli 2003 och april 2015. Närmaste starkare stödnivå finns i detta fall först runt 46 kr.

Vi rekommenderar att man kliver av långa innehav på dagens relativt attraktiva priser inför en förmodad nedgång. Skulle kursnedgången utebli finns det alltid möjlighet att köpa tillbaka aktien när aktien visar underliggande styrka.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 102, 90, 76. Motstånd vid 120 följt av 129 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RAY B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto