Home > Analys: Undervärderad finländsk dagligvarujätte erbjuder intressant tradingmöjlighet…

Analys: Undervärderad finländsk dagligvarujätte erbjuder intressant tradingmöjlighet…

Tradingportalen har sonderat den finska marknaden efter köpvärda aktier och vårt val har fallit på distributions- och detaljhandelskedjan Kesko. Kesko är en av de två stora finländska detaljhandelsgiganterna (tillsammans med S-gruppen) och till deras mer kända återförsäljarkanaler återfinns de många dagligvaru/matkedjorna (K-extra, K-Supermarket, K-Market) samt järnhandelskedjan K-rauta.

Tradingportalen gillar Kesko eftersom den uppvisar en hel del intressanta värderingsmässiga grundpelare att luta sig mot, även om man bara är ute efter en intressant swing trade. I likhet med de flesta av dess europeiska konkurrenter (nederländska Ahold, franska Carrefour, brittiska Tesco) är Kesko relativt lågt värderat. Och tillsammans med Tesco (som för tillfället har den krisande brittiska köpkraften att brottas med) utgör Kesko vårt ”Top pick” inom sektorn.

Kesko handlas för tillfället till något ansträngda PE 17,2 men tillväxten i bolaget gör att vi redan 2017 borde vara under PE 10, och mot bakgrund av denna tillväxt ter sig PE-talet inte orimligt. Därtill har Kesko en utdelning under våren 2014 strax under 5% och handlas till aptitliga Price-To-Book 1,1.

Samtidigt som Finland varit en av de mer trivsamma börserna i Europa under 2013 (i skrivande stund upp 22 % exklusive utdelningar) har Kesko mest rört sig sidledes och är för närvarande upp dryga 5% under innevarande år. Vad är då bättre än att invänta en trivsam rekyl i ett bolag med underliggande sund fundamental värdering och passa på att ta en swing trade när omständigheterna så tillåter. Tradingportalen bedömer att detta kan utgöra ett sådant tillfälle.

Under de senaste två veckorna har Kesko tappat dryga 7 % och kommit ned till nivåer som mycket väl kan ha omvandlats från (tidigare) motstånd till stöd.

Tradingportalen bedömer att läget är fördelaktigt för en swing trade med målkursen 26,5 EUR och vi sätter en stopp loss strax under 25 EUR.

Kesko
Kesko
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto