Home > Analys: Unibet Group har fått köpsignal

Analys: Unibet Group har fått köpsignal

Unibet Group ligger i en uppåtgående trend och har nyligen fått en ny köpsignal. Vi rekommendera köp. Detta särskilt med tanke på att aktien dessutom ligger nära viktiga stödnivåer.  

Spelbolaget Unibet Group ligger i en tydligt uppåtgående trend sedan i mitten av förra året. Inom den trenden har Unibet legat i en konsolideringsformation mellan ca 178 kr och ca 193 kr sedan i mitten av februari.

I övrigt kan också konstateras att både den långa samt den korta trenden pekar uppåt.

Stocahstic-indikatorn visar i och för sig att Unibet är överköpt. Detta är dock ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara överköpt en längre tid om den befinner sig i en stark trend.

Nu har dock Unibet fått ytterliggare en köpsignal då motståndet vid ca 193 passerats. I går stängde Unibet på 194,5 kr och aktien handlas i skrivande stund på 194 kr.

Uppsidan på denna köpsignal borde vara till minst ca 208 kr. Men aktien skulle lika gärna kunna gå upp betydligt mer än så.

Vad som gör detta läget lite extra intressant är att vi har en uppåtgående trendlinje som ger stöd vid ca 190 kr. Vi skulle alltså kunna använda oss av en väldigt närliggande stop loss.

Detta gör att risk-reward förhållandet blir klart gynnsamt.

Vad som emellertid också måste beaktas är att börsläget generellt är osäkert och att Unibet är en ganska illikvid aktie. Därför vill rekommendera att man tar relativt små positioner om man köper Unibet.

Slutsats: Unibet har fått en köpsignal. Vi rekommenderar köp. Sikta på en uppgång till minst 208 kr. Köp dock relativt blygsamma poster då det generella börsklimatet är osäkert och aktien är illikvid. Stop loss om Unibet stänger under 189 kr.

 Unibet Group (Dagsdiagram)
Unibet Group (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.