Home > Analys uppdatering: Amazon utlöst köpsignal och nya all time highs

Analys uppdatering: Amazon utlöst köpsignal och nya all time highs

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) är ett amerikanskt multinationellt elektronisk handel företag med huvudkontor i Seattle, Washington, USA. Det är världens största online-återförsäljare.  Företaget producerar också hemelektronik, särskilt Amazon Kindle e-bok läsaren och Kindle Fire tablett dator-och är en stor leverantör av molntjänster.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Amazon har haft en fenomenal utveckling på börsen de senaste åren och ligger i en stabilt stigande trendkanal sedan lågpunkten på 34.68 $ i nov 2008. Vi har tidigare varit positivt inställda till aktien då aktien utlöste en mindre köpsignal under december månad i form av ett utbrott från en flaggformation. Aktien testade därefter all time highs men orkade inte forcera högsta noteringen vid första försöket. Då en potentiell dubbeltopp hade bildats i dagsdiagrammet, sökte sig aktien ned en bit under tidigare swing low runt 246 $ för att försäkra sig om att det fortfarande var köparna som var den dominerande kraften. Detta test under swing low hittade snabbt köpare och aktien tog sig snabbt förbi test området runt 246 $. Under gårdagen passerades allt time high under ökad omsättning vilket utlöser en köpsignal. Vi siktar in oss på en uppgång mot det långsiktiga kanaltaket runt 300 $. Så länge som aktien håller sig ovanför det tidigare motståndet vid 264 $ (nu stöd nivå) ser det positivt ut och stor chans för uppgång mot 300 $.

Vi ser en god möjlighet att addera på ens position, speciellt om aktien söker sig ned för ett återtest av utbrottsnivån runt 264 $. En stödnivå i form av en stigande trendlinje bör fånga upp eventuell oväntad svaghet i aktien framöver.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto