Home > Analys uppdatering: Amerikanska Adobe System utlöser ny köpsignal

Analys uppdatering: Amerikanska Adobe System utlöser ny köpsignal

Adobe Systems är ett amerikanskt programvaruföretag med säte i San Jose som grundades i december 1982 av John Warnock och Charles Geschke. De kom tidigare från Xerox PARC och startade Adobe för att kunna vidareutveckla och kommersialisera PostScript-tekniken. Adobe anses ha spelat en betydande roll i utvecklandet av desktop publishing då Apple år 1985 inskaffade en licens för att få använda PostScript i sina laserskrivare. Företagets sortiment är idag fokuserat på redigering och publicering av trycksaker och grafik. Namnet Adobe kommer från Adobe Creek, en bäck som rann förbi en av grundarnas hus.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Adobe Systems bröt under november månad ett större handelsintervall mellan 29.50 – 35 $ och signalerade därmed att aktien var redo för en uppgång. Aktien har stigit från lågpunkten vid 32 $ under november månad till som högst 38.80 $. Ett mindre handelsintervall mellan 36.70 och 38.80 forcerades i början på februari, men aktien fick inte det momentum som vanligtvis infinner sig vid en genuin köpsignal. Aktien behövde ytterligare tre veckor på sig innan det var dags för ett nytt utbrottsförsök. Aktien har nu forcerat det tidigare handelsintervallet med god marginal och bekräftar det underliggande positiva sentimentet.

Stöd på nedsidan finns vid 39 och 38 $. Motstånd finns vid 44.50, 46.50 samt 48.50 $.

Aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol ADBE

Aktien betraktas som stark och så länge som aktien handlas ovanför den stigande trendlinjen vid 38 $ räknar vi med vidare uppgång mot prisobjektivet runt 45 $. Ni som agerat på vårt tidigare köp rekommendation vid 39 $ kan flytta upp stop loss till strax under 38 $. Prisobjektivet beräknas genom skillnaden från swing low vid 32.20 $ och toppen av handelsintervallet vid 38.80 vilket blir 6.80 $, målkursen blir då ungefär 45 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto