Home > Analys uppdatering: Amerikanska Cray i stark upptrend

Analys uppdatering: Amerikanska Cray i stark upptrend

Cray aktien har fortsatt uppåt efter den utlösta köpsignalen i februari månad. Aktien befinner sig i en stark upptrend och vi siktar in oss på en uppgång mot 27 $.

Cray Inc. är en amerikansk superdator tillverkare baserad i Seattle, Washington. Bolagets företrädare Cray Research, Inc. (CRI), grundades 1972 av dator designern Seymour Cray. Seymour Cray gick på att bilda avknoppningen Cray Computer Corporation (CCC), 1989, som gick i konkurs under 1995, medan Cray Research köptes av SGI nästa år. Cray Inc. bildades 2000 då Tera Computer Company köpte Cray Research Inc. verksamhet från SGI och antog namnet förvärvet.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Cray aktien har stigit kraftigt på börsen efter ett större handelsområde mellan 4.60–9.60 $ passerades under maj månad 2012.Trenden är tydligt uppåtriktad och aktien har haft ett flertal andhämtningspauser i uppgången för att arbeta bort eventuellt överköpt läge. I februari månad utlöstes en ny köpsignal då aktien forcerade ett mindre handelsintervall på ovansidan under ökad volym. Aktien befinner sig i en stark upptrend och har än så länge inte visat några som helst svaghetstecken vilket sannolikt trycker aktien vidare uppåt. Trendlinje stödet ligger för närvarande på strax över 20 $ nivån vilket bör fånga upp eventuella rekyler framöver.

I ett större perspektiv har aktien brutit sig fri från ett större handelsområde mellan 1- 14.50 $ där aktien handlats de senaste 10 åren vilket ger ett potentiellt prisobjektiv på ovansidan på 27. 50 $.

CRAY aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol CRAY

Har man köpt aktien i enligt med tidigare rekommendation sitter man med en bekväm vinst och det finns ingen anledning i dagsläget att fundera på att sälja då aktien inte visat några svaghetstecken och befinner sig i en starkt stigande trend. Vi rekommenderar att man flyttar upp tidigare stop loss till break even det vill säga 19.75 $ och plockar hem åtminstone en del av vinsten om aktien fortsätter upp mot 27 $.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto