Home > Analys uppdatering: Amerikanska Zynga utlöser ny köpsignal

Analys uppdatering: Amerikanska Zynga utlöser ny köpsignal

Zynga är ett företag inom datorspelsutveckling från San Francisco, Kalifornien, USA. Zynga utvecklar webbaserade spel både fristående och som tillämpade widgets för communities såsom Facebook och MySpace. Zynga grundades i juli 2007 av Mark Pincus, Michael Luxton, Eric Schiermeyer, Justin Waldron, och Steve Schoettler. De fick 29 miljoner USA-dollar i riskkapitalfinansiering från flera företag som leds av Kleiner Perkins Caufield & Byers i juli 2008, då när de utsåg förre Electronic Arts Chief Creative Officer Bing Gordon till styrelsen. Vid den tiden köpte de också YoVille, en stor virtuell värld, ett spel med andra ord. Enligt deras hemsida hade de i november 2009 50 miljoner dagliga aktiva användare.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Zynga aktien har fallit kraftigt på börsen sedan introduktionen för drygt ett år sedan. Aktien visade en toppnotering på 15.91 $ och en botten på 2.09 $, ett fall på drygt 85 %. Det senaste halvåret har ett större handelsområde bildats vilket utgör en större bottenformation. Ett motstånd har etablerats runt 2.88 $ vilket aktien forcerade i början på februari och utlöste en kraftfull köpsignal.

Aktien återtestade köpsignalen den 21 feb. Vi såg en god möjlighet att detta scenario kunde infrias och rekommenderade ett köp runt 2.90 $, aktien bottnade ur på 2.84 $ och har därefter stigit mycket kraftigt under ökad volym. Under måndagens handel forcerade aktien taket på en mindre konsolidering och utlöste en ny köpsignal under kraftigt tilltagande omsättning.

Zynga aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol ZNGA

Har man missat att köpa runt 2.90 $ ser vi en god möjlighet till ett köp vid ett återtest av måndagens köpsignal runt3.65 $. En stop loss läggs förslagsvis under 3.40 $.

Ett större gap finns mellan 3.23 – 4.47 $ och det är sannolikt att aktien inom kort täcker detta gap vilket blir vår första målkurs.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto