Home > Analys uppdatering: Dell bekräftar en positiv vändning

Analys uppdatering: Dell bekräftar en positiv vändning

Dell, Inc. är en amerikansk datortillverkare grundad i Austin, Texas 1984 av Michael Dell. Dell tillverkar datorprodukter, såsom skrivbordsdatorer, arbetsstationer, notebooks, handdatorer, servrar, lagringssystem, nätverksutrustning, skrivare, TV-apparater med mera. Dell har specialiserat sig på att varje dator är speciellt anpassad för kundens egna behov och önskemål. Tidigare var varje dator specialbyggd och tillverkades först vid kundens beställning via till exempel internet och telefon. På detta sätt kunde man, enligt Dell själva, hålla kostnaderna nere. Dells datorer kan dock numera även köpas i butiker.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är starkt fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Vi har tidigare varit positivt inställda till aktien då aktien potentiellt uppvisade en högre lägsta notering jämfört med botten vid 2008.Aktien har därefter visat ett flertal positiva tecken som bekräftar en positiv tolkning. I slutet av november månad passerades ett mindre motstånd vid 9.90 $ under tilltagande omsättning. Detta motstånd vilket numera är ett stöd, höll för ett test i början av denna vecka och ledde till en kraftig upprekyl under ökad omsättning. Volym mönstret signalerar därmed tydligt att köpsidan är dominerande.

Aktien har ytterligare ett motståndsområde runt 10.85 $ vilket sannolikt forceras inom kort och utlöser en kraftfull köpsignal.  Så länge som aktien håller sig ovanför 9.80 $ ser det positivt ut och vi räknar med en uppgång mot nästa motståndsområde runt 12.70 $. Passeras även detta kan det gå fort då det finns ett stort gap mellan 13.10 $ till 14.60 $.

Vi har tidigare rekommenderat ett köp runt stödet vid 9.91 $. Passeras motståndet vid 10.85 $ är det läge att addera till sitt innehav.En stop loss lägga förslagsvis vid 9.50 $.

Dell (Dagsdiagram)
Dell (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto