Home > Analys uppdatering: Den Norske Bank säljsignal utlöst

Analys uppdatering: Den Norske Bank säljsignal utlöst

Den Norske Bank har de senaste veckorna haft problem att forcera tidigare toppnoteringar runt 74 NOK och bröt under gårdagens handel ett mindre stöd under kraftig omsättningsökning. Det ser negativt ut och lägre kurser förväntas framöver.

DNB är Norges största finanskoncern och har samtidigt en bred internationell närvaro. Koncernen är en av världens ledande shipping banker och en betydande aktör inom energisektorn. Verksamheten internationellt utvidgas stadigt. I Norden är DNB en av de ledande aktörerna inom bank, finans och försäkring. På den svenska marknaden erbjuder DNB de flesta tjänster och produkter som efterfrågas av medelstora och stora företag samt institutioner. För privatpersoner erbjuder DNB ett brett fondutbud, kreditkort samt billån. I Sverige har DNB cirka ca 400 anställda fördelat på tre kontor, Stockholm, Göteborg och Malmö(februari 2012).

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidledes och det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande.

Vi har tidigare poängterat att aktien haft problem vid tidigare toppnoteringar och lyft fram ett möjligt sista test av toppen om börsen i övrigt visar styrka, detta skulle då utgöra ett bra säljläge. Aktien har visat sig vara svagare än förväntat och nådde inte upp till vår säljzon strax under kanaltaket. Under gårdagens sjönk aktien kraftigt och bröt ett mindre stöd under stigande omsättning vilket utlöste en mindre säljsignal Vi ser gårdagens nedgång som en bekräftelse på att aktien numera är svag och god potential för ytterligare kursfall i aktien.

Närmaste stöd på nedsidan finns vid 64 följt av 59 NOK och kanalbotten vid 53 NOK. Motstånd finns vid 69.20, 72 samt 76 NOK.

Vi rekommenderar en blankning om aktien lyckas testa det brutna stödet från undersidan runt 69.20 NOK. En stop loss läggs förslagsvis vid 73 NOK, en nivå aktien inte bör ta sig till då den tydligt visat svaghet.

Den Norske Bank (Veckodiagram)
Den Norske Bank (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto