Home > Analys uppdatering: Facebook fortsätter sin stigande trend

Analys uppdatering: Facebook fortsätter sin stigande trend

För en investerare kan det vara intressant att känna till fyra fundamentala faktorer som har en påverkan på företagets värdering. Ökad sök funktion på webbplatsen förväntas av investerare att hjälpa Facebook tävla om reklam dollar mot sökmotor ledaren Google. Facebook Exchange är en reklam som fungerar genom att rikta annonser som använder en kombination av marknadsföring och Facebook data. Ett annonsnätverk, för närvarande i testfasen är tänkt att konkurrera med Googles AdSense-nätverk. Insiderförsäljning, aktier som tidigare varit låsta spär ut aktierna ytterligare, exempelvis så har både Zynga och Groupon förblivit i starka nedåttrender efter att inlåsningsperioden för insiders avslutades. Konkurrensen om Facebook växer exponentiellt. Google+, sågs inte som ett hot mot Facebook när det lanserades för ett år sedan, men har nu 100 miljoner aktiva användare varje månad, och 400 miljoner användare totalt.

Aktien har stigit kraftigt från forceringen av motståndet runt 25 $ och har som högst noterats i 31.40 $ under gårdagens handel.  Ett återtest av det forcerade motståndet i slutet på december visade tydligt att motståndet nu agerar som stöd, helt i enlighet med den tekniska analys, ”skolboken” . Aktien är mycket volatil och passar utmärkt för kortsiktig trading men nu även placerare men en lägre tidshorisont då den ligger i en klart stigande trend.

Motstånd på ovansidan finns vid kanaltaket och tidigare toppnoteringar vid 33.50 $. Stöd på nedsidan finns vid 28 $ samt 25.70 $.

Då aktien handlats runt 26.70-28.70 $ under december månad har ett högre jämviktspris runt 28 $ etablerats. Aktien har nu lämnat detta jämviktspris och är i en vertikal rörelse uppåt för att hitta en ny konsensus nivå mellan köpare och säljare, ett nytt högre jämviktspris.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och aktien är köpvärd på rekyler framöver. Skulle aktien ta sig ned mot 28 $ uppstår en attraktiv ingångsnivå för en lång placering i aktien.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto