Home > Analys uppdatering: Facebook under positiv omvärdering

Analys uppdatering: Facebook under positiv omvärdering

För en investerare kan det vara intressant att känna till fyra fundamentala faktorer som har en påverkan på företagets värdering. Ökad sök funktion på webbplatsen förväntas av investerare att hjälpa Facebook tävla om reklam dollar mot sökmotor ledaren Google.

Facebook Exchange är en reklam som fungerar genom att rikta annonser som använder en kombination av marknadsföring och Facebook data. Ett annonsnätverk, för närvarande i testfasen är tänkt att konkurrera med Googles AdSense-nätverk. Insiderförsäljning, aktier som tidigare varit låsta spär ut aktierna ytterligare, exempelvis så har både Zynga och Groupon förblivit i starka nedåttrender efter att inlåsningsperioden för insiders avslutades. Konkurrensen om Facebook växer exponentiellt. Google+, sågs inte som ett hot mot Facebook när det lanserades för ett år sedan, men har nu 100 miljoner aktiva användare varje månad, och 400 miljoner användare totalt.

Och nu till den tekniska bilden av Facebook. Aktien har den senaste veckan passerat området vid $25.52 vilket innebär att den lägre volym distributionen har förkastats och det gamla jämviktspriset är under rubbning. Aktien söker sig nu uppåt i jakt på säljare vilket till slut kommer leda till att ett högre jämviktspris etableras. Aktien är i en kortsiktigt mycket stark trend och börjar närma sig motståndsområde.

Motstånd på ovansidan finns vid $29.54 samt $30.48. Det är troligt att endera av dessa nivåer stänger av köptrycket och påbörjar en rekyl nedåt som kan ta sig ned mot 24.56- 25-56 som numera är en stöd zon.

Ett möjligt scenario för de närmaste månaderna är att aktien handlas runt $25.50 till $30.50 området för att etablera ett nytt jämviktspris och väntan på ny marknadsinformation för en framtida vertikal rörelse åt endera hållet.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och försöker utnyttja att aktien numera får anses som stark En rekyl ned till $25.50 skulle utgöra ett utmärkt köpläge för i första hand en uppgång mot $30.50. En stop loss läggs under $24.50.

Facebook (Dagsdiagram)
Facebook (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto