Home > Analys uppdatering: Flaggformation i Mc Donald’s Corporation indikerar fortsatt uppgång

Analys uppdatering: Flaggformation i Mc Donald’s Corporation indikerar fortsatt uppgång

Amerikanska McDonald’s Corporation är ett amerikanskt företag som säljer snabbmat, främst hamburgare. Företaget grundades av bröderna Richard och Maurice McDonald (i McDonald’skretsar kallas personerna för Dick & Mac). Första restaurangen öppnades 1940 i San Bernardino i Kalifornien. Ray Kroc grundade 1955 McDonald’s moderna franchisekedja och blev då själv franchisetagare med sin McDonald’s-restaurang i Des Plaines, Chicago. Numera har kedjan över 31 000 restauranger i 119 länder och 46 miljoner kunder per dag.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

McDonalds aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend efter en större rekyl vid 2012 som tog ned aktien från all time highs runt 102 $ till som lägst 83.35 $. Det är efter dessa rekyler som ofta bra köplägen infinner sig då risken för bakslag anses vara mindre.

Denna rekylfas varade drygt ett år. En kortare nedtrend bröts i början på jan 2013 vilket gav tidiga indikationer om att aktien började bli mogen för uppgång. Aktien har bildat en huvudskuldra formation och brutit motståndet vid 97 $ under ökad omsättning och utlöst en köpsignal. Prisobjektivet i denna köpsignal ligger på 11.70 $ vilket ger en minimi målkurs på ovansidan på 108.70 $.

Aktien har de senaste veckorna bildat en mindre flaggformation ovanför breakaway gapet vilket ger positiva signaler för fortsatt uppgång. Optimalt köpläge är en rekyl ned för ett återtest av stödet vid 97.30 $. Aktien har än så länge inte lyckats täcka gapet vilket är mycket positivt då det sannolikt är fråga om ett breakaway gap vilket indikerar stigande kurser när det mindre motståndet vid 99.80 $ forceras.

Vi ser en god möjlighet för ett köp på dagens nivåer då den tekniska bilden är positiv. En stop loss läggs förslagsvis under 95 $.

Då aktien är relativt motståndskraftig mot en lågkonjunktur och bolaget inte nämnvärt minskar sina intäkter i en lågkonjunktur kan det vara intressant att ha en position i aktien för att på så sätt minska volatiliteten i ens portfölj.

Aktien handlas på New York Stock Exchange med symbol MCD

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto