Home > Analys uppdatering: Goldman Sachs samlar kraft för vidare uppgång

Analys uppdatering: Goldman Sachs samlar kraft för vidare uppgång

Goldmans Sachs har gått starkt på börsen och handlas i en klart uppåtriktad trend. De senaste veckorna har en vimpelformation bildats vilket indikerar en fortsatt uppgång mot 190 $.

Goldman Sachs (GS) är ett av de ledande värdepappersföretagen i världen. Företaget erbjuder olika finansiella tjänster till en diversifierad kundkrets. Den New York-baserade företaget har kontor i viktiga finansiella centra runt om i världen. Verksamheten är segmenterad i fyra huvudlinjer – investment banking, institutionella klient tjänster, investeringar och lån, och kapitalförvaltning. Per den 30 juni 2012, sysselsätter Goldman totalt 32 300 anställda.

Aktien handlas över det stigande långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Motstånd finns vid 156 $, följt av 175 $. Stöd finns vid 151 $ samt 133 $.

Goldman Sachs har gått starkt på börsen sedan botten runt 90 $ förra sommaren och handlas i en tydlig upptrend. En mindre konsolidering i slutet av 2012 har forcerats och trendens styrka har förstärkts. Den senaste månaden har handelsintervallet smalnat och en fortsättningsformation i form av vimpelformation har bildats. I detta fall indikerar det en fortsatt uppgång mot 190 $ när motståndet vid 156 $ bryts.

Aktien handlas på NYSE, New York Stock Exchange, under symbol GS

Vi har en fortsatt positiv inställning till aktien och i dagsläget talar det mest för en fortsatt uppgång. Det enda orosmolnet skulle vara en större korrigering i marknadsindex men till dess att det sker så är trenden fortsatt positiv. Aktien skulle kunna sjunka till det starkare stödet runt 133 $ och fortfarande befinna sig i en upptrend.

Vi ser en god möjlighet till ett köp vid en forcering av det mindre motståndet vid 156 $ nivån. En stop loss placeras förslagsvis under 145 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto