Home > Analys uppdatering: Hewlett Packard köpsignal utlöst

Analys uppdatering: Hewlett Packard köpsignal utlöst

Hewlett-Packard, eller HP, är ett amerikanskt företag som huvudsakligen tillverkar persondatorer, skrivare, servrar, digitalkameror, handdatorer, miniräknare och tjänster. I början av september 2001 meddelade företagets ledning att de genom ett aktieutbyte köpte företaget Compaq för ungefär 20 miljarder dollar. Därmed var ett av datorindustrins största uppköp ett faktum

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Hewlett Packard har efter ett exhaustion gap under november månad bekräftat en trendvänding då aktien forcerat tidigare swing high. Vi har tidigare nämnt möjligheten till en trendvändning vid ett exhaustion gap, om rätt kriterier uppfylls. I detta fall uppvisades ett större gap med en enorm volymökning som täcktes en kort tid därefter och därmed är kriteriet för exhaustion gap uppfyllt. Ett tydligt motståndsområde vid 14.85 $ forcerades i början av året och utlöste därmed en köpsignal. Motståndet testades ett par dagar senare lyckosamt vilket ledde till ökat momentum på ovansidan.

Aktien har brutit den långsiktigt fallande trenden, en trendlinje dragen från toppen vid 50 $,och ligger nu i en tydligt stigande kortare trend. En mindre vändningsformation i form av en huvudskuldra har bildats de senaste fyra månaderna vilket ger ett prisobjektiv på minimum 18.35 $ på ovansidan. Det ser mycket positivt ut då uppgångsdagar i överlag uppvisar mer volym jämfört med nedgångsdagar, en köpsignal har utlösts och bekräftats i form av ett återtest, och den långsiktigt fallande trenden har brutits.

Vi rekommenderar att man köper aktien på rekyler framöver som betraktas som tillfälliga hack i den nu etablerade upptrenden. Skulle aktien ta sig ned mot 15.75 $ uppstår ett fördelaktigt ingångsläge för en positiv placering. En stop loss placeras förslagsvis under 14.70$

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto