Home > Analys uppdatering: Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) betydande långsiktig potential

Analys uppdatering: Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) betydande långsiktig potential

GDX är det mest populära sättet att få exponering mot guldbrytnings bolag. GDX erbjuder exponering mot ett index som består av både amerikanska och internationella guldbrytningsbolag. Underliggande bolag inkluderar företag som äger många av världens största guldfyndigheter och gruvverksamheter, inklusive Barrick Gold och Goldcorp. Företagen måste främst vara involverade i guldbrytning för att ingå i GDX index. Många av de företag som utgör denna ETF har även måttlig exponering mot andra ädel och industri metaller. GDX handlas som en börshandlad fond på NYSE börsen.

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har varit sidledes men är nu svagt nedåt lutad.

Vi har tidigare varit positivt inställda till den börs handlade fonden GDX och ser de senaste veckornas rekyl som hälsosam och naturlig efter en explosiv uppgång. GDX har nu rekylerat ned med 38.2 % mätt från den högre botten ovanför 40 nivån. Det är möjligt att rekylen redan är över och har man inte köpt kan man invänta en forcering av den korta nedåttrenden då en köpsignal utlöses. Vi ser en möjlighet att GDX kan ta sig ned ytterligare, kanske ända ned mot 47 nivån för att på så sätt testa det forcerade motståndet som nu agerar som stöd nivå. Vi ser ett brett köp zon mellan 48.90  och 47 nivån. GDX bör inte ta sig under 47 nivån mer än kanske en kort dipp ner under dagen för det positiva scenariot skall förbli intakt.

I veckodiagrammet ser det ut som en flaggformation har bildats i samband med rekylen i GDX. En flaggformation förstärker den redan positiva bilden och då bör GDX inte ta sig förbi botten i denna flagga som ligger vid 48.85 nivån. En forcering av 52 nivån utlöser en köpsignal och då bör index ha likartad utveckling som i uppgången från bottennivåerna.

Vi rekommenderar att man har GDX under bevakning och köper mellan 48.90 –  47 lyckas GDX inte ta sig ned så lågt kan man istället invänta köpsignalen som utlöses vid en forcering av nedåttrenden i flaggformationen skrivande stund en kurs över 52.20.

Gold Miners GDX (Dagsdiagram)
Gold Miners GDX (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto