Home > Analys uppdatering: Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) för närvarande svag utveckling

Analys uppdatering: Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) för närvarande svag utveckling

Amerikanska Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) har efter en stark utveckling under aug-sept visat mer svaghet än väntat. Det är dock för tidigt att avblåsa det långsiktigt positiva scenariot

GDX är det mest populära sättet att få exponering mot guldbrytnings bolag. GDX erbjuder exponering mot ett index som består av både amerikanska och internationella guldbrytningsbolag. Underliggande bolag inkluderar företag som äger många av världens största guldfyndigheter och gruvverksamheter, inklusive Barrick Gold och Goldcorp. Företagen måste främst vara involverade i guldbrytning för att ingå i GDX index. Många av de företag som utgör denna ETF har även måttlig exponering mot andra ädel och industri metaller. GDX handlas som en börshandlad fond på NYSE börsen.

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är fallande. Den kortare trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är starkt fallande.

Vi har tidigare varit positivt inställda till den börs handlade fonden GDX och rekommenderade köp på svaghet som beräknandes vara tillfällig. Vi lyfte fram en köpzon mellan 47- 48.90 där en botten förväntades infinna sig då det förväntades räckta med en 50 % rekyl i kombination med ett trendlinje stöd. GDX har tagit sig förbi denna botten och har som lägst noterats strax ovanför 45 nivån som är 61.8% rekyl av uppgången från maj botten. Det är för tidigt att blåsa av det positiva scenariot men aktien befinner sig i en tydligt nedåtriktad kortare trend.

Om GDX håller sig ovanför 45 nivån de närmaste veckorna håller en dubbelbotten på att bildas men detta är bekräftat först efter att GDX passerar 49 nivån. Skulle index passera 45 nivån på nedsidan finns upptrenden från maj botten som möjligt sista stöd. I dagsläget är detta stöd runt 43.50. GDX förväntas inte sjunka lägre än detta för att behålla chansen till en positiv tolkning av diagrammet.

Vi rekommenderar att man har GDX under bevakning och har man inte köpt redan så är det läge att köpa halva det tänkta innehavet runt 45 nivån. Den andra halvan kan man vänta på att korta nedtrenden bryts.

Gold Miners ETF Market Vectors (Veckodiagram)
Gold Miners ETF Market Vectors (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto