Home > Analys uppdatering: Norska Fred Olsen Energy i topp formation under kanaltaket

Analys uppdatering: Norska Fred Olsen Energy i topp formation under kanaltaket

Fred Olsen Energy är ett norskt oljerigg företag som erbjuder tjänster för offshore-industrin inom utveckling och produktion av olja och gas. Företaget verkar i två segment, Offshore Drilling and Engineering & Fabrication, den senare som inkluderar nordirländska varvet Harland och Wolff.

Fred. Olsen Energy har sitt huvudkontor i Oslo och kontor i Stavanger, Storbritannien, Brasilien, Mexiko, Ungern, Indien, USA och Singapore. Bolaget grundades 1997 och är noterat på Oslo-börsen med kortnamnet FOE.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är knappt stigande och den kortare trenden i form av 40 dagars har planat ut från ett tidigare stigande läge.

Aktien gjorde ett försök att bryta sig ut från ett bredare handelsintervall där aktien befunnit sig de senaste fyra åren. I utbrottsförsöket lyckades aktien forcera motståndet i form av kanaltaket och stänga däröver men ett par dagar senare var aktien åter inom handelsintervallet. Ett falskt utbrott uppvisades därmed, och när aktien väl kommit tillbaka in i handelsintervallet accelererade nedgången då de som köpt på utbrottet nu tvingades sälja till förlust.

Det orangefärgade området kan liknas ett jämviktsvärde för aktien. Då aktien misslyckats att attrahera nya köpare då den kortsiktigt handlades ovanför detta intervall, vore det logiskt om aktien nu försöker hitta köpare någonstans under detta intervall. En topp formation i form av en trolig huvudskuldra har också bildats vilket ger ett prisobjektiv på 205 kr om en säljsignal utlöses.

Vi rekommenderar att man förbereder sig på ett test av stödet vid 245 kr. Bryts stödet utlöses en säljsignal och det kan då gå snabbt utför. En möjlig ingångsnivå för en blankning ligger antigen runt 258 kr i med förväntan att stödet efter hand bryts, eller invänta en forcering av stödet vid 245 kr och sälj på utbrottet. En stop loss läggs förslagsvis +7 kr från ingångsnivån.

FOE Fred Olsen Energy (Dagsdiagram)
FOE Fred Olsen Energy (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto