Home > Analys uppdatering: Norska Fred Olsen Energy säljsignal inom kort?

Analys uppdatering: Norska Fred Olsen Energy säljsignal inom kort?

Norska Fred Olsen Energy testar stödet för femte gången och riskerar utlösa en säljsignal denna veckan.

Fred Olsen Energy är ett norskt oljeriggs företag som erbjuder tjänster för offshore-industrin inom utveckling och produktion av olja och gas. Företaget verkar i två segment, Offshore Drilling and Engineering & Fabrication, den senare som inkluderar nordirländska varvet Harland och Wolff.
Fred. Olsen Energy har sitt huvudkontor i Oslo och kontor i Stavanger, Storbritannien, Brasilien, Mexiko, Ungern, Indien, USA och Singapore. Bolaget grundades 1997 och är noterat på Oslo-börsen med kortnamnet FOE

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande och den kortare trenden i form av 40 dagars är fallande.

Aktien gjorde ett försök att bryta sig ut från ett bredare handelsintervall där aktien befunnit sig de senaste fyra åren. I utbrottsförsöket lyckades aktien forcera motståndet i form av kanaltaket och stänga däröver men ett par dagar senare var aktien åter inom handelsintervallet. Ett falskt utbrott uppvisades därmed, och när aktien väl kommit tillbaka in i handelsintervallet accelererade nedgången då de som köpt på utbrottet nu tvingades sälja till förlust.

En toppformation i form av en huvudskuldra har bildats de senaste tre månaderna där ett stöd är etablerat runt 245 NOK och ett motstånd vid det 40 dagars glidande medelvärdet runt 255 NOK.  Stödet har nu testats fem gånger och varje test försvagar stödet ytterligare. Frågan är hur många test stödet klarar innan köpsidan är så pass försvagad att den ger vika? Vi anser att stödet sannolikt bryts vid ytterligare test och utlöser en säljsignal. Då prisobjektivet i denna säljsignal ligger på 40 NOK är det värt att försöka vara med i en blankning.

Vi rekommenderar att man förbereder sig på att stödet bryts och utlöser en säljsignal. Det finns två möjligheter att vara med i en nedgång, antingen en blankning vid en utlöst säljsignal eller en motrekyl till utbrottsnivån vid utlöst säljsignal.

Fred Olsen Energy 17 dec 2012
Fred Olsen Energy 17 dec 2012
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto