Home > Analys uppdatering: Rekylen kom av sig för Eurostoxx termin

Analys uppdatering: Rekylen kom av sig för Eurostoxx termin

Europeiska Eurostoxx terminen (FESX) har passerat motståndet vid kanaltaket och trotsat rekylförsöken. FESX terminen är sträckt på ovansidan och vidare uppgång förväntas så länge som terminen håller sig över 2730.

FESX terminen har de senaste veckorna handlats i en smalt stigande intradag trendkanal och trots det överköpta läget har köparna snabbt uppenbarat sig vid rekyler i den stigande trendkanalen. Då terminen också handlas i taket på en större daglig trendkanal fanns det förväntningar på en rekyl ned mot åtminstone mitten av trendkanalen. Än så länge har terminen trotsat alla försök till rekyler och det är bara att konstatera att för närvarande är börsen mycket stark. Under fredagens handel forcerades kanaltaket i både den dagliga och intradag trendkanal vilket indikerar på stor underliggande styrka och ett ökat momentum på ovansidan framöver Ett nytt jämviktsvärde håller på att etableras runt 2741, med andra ord ovanför kanaltaket vilket visar att de stigande priserna håller på att accepterats. Så länge som priset handlas ovanför 2730 räknar vi med en stigande rörelse mot 3000 nivån, vilket är prisobjektivet i flaggformationen som tidigare nämnts.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)

Trots avsaknaden av rekyl ser det i dagsläget ut som om terminen i viss mån ”arbetat” bort det överköpta läget med en svag sidåtgående/stigande rörelse i trendkanalen de senaste veckorna. Det ser fortsatt positivt ut och grundscenariot mot en rörelse mot 3000 är intakt. Skulle terminen mot förmodan etableras sig under 2730 den kommande veckan indikerar det svaghet och den förväntade rekylen är åter ett sannolikt scenario. Stöd på nedsidan finns vid 2730, 2693 samt 2666. Närmaste motstånd finns vid 2769, 2801 samt 2847.

(Intradag)
(Intradag)

 

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto