Home > Analys uppdatering: Snart fyndläge i Facebook

Analys uppdatering: Snart fyndläge i Facebook

Facebook är ett socialt medium eller en social nätverkstjänst som grundades i februari 2004 och drivs och ägs av Facebook, Inc. I början av 2011 hade Facebook mer än 600 miljoner aktiva användare. Användarna kan skapa en personlig profil, lägga till andra användare som vänner och utbyta meddelanden, samt få automatiska meddelanden när någon postar meddelanden eller media på deras profil. Dessutom kan användare ansluta sig till intressegrupper, som exempelvis arbetsplats, skola eller universitet. Facebook har fått sitt namn efter de elevkataloger som i USA delas ut till studenter av universitetens administration, vars syfte är att hjälpa studenterna att lära känna varandra bättre. Facebook grundades av Mark Zuckerberg tillsammans med hans college-rumskamrater och studievänner Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz och Chris Hughes. Till en början begränsades registreringen på webbplatsen till endast Harvardstudenter, men utökades senare till andra universitet i Bostonområdet, Ivy League-universiteten och Stanford University. Gradvis öppnades webbplatsen för studenter vid andra universitet i USA och Kanada, high school-studenter, och slutligen till allmänheten och senare resten av världen.

Aktien har stigit kraftigt från bottennoteringar runt 17.50 $ i början på september 2012 till som högst 32.58 $ i slutet av förra veckan. En behövlig vinsthemtagnigsfas har påbörjats och den kraftiga upptrenden som aktien navigerat efter sen november månad har brutits. Det är än så länge ingen större anledning till oro då aktien har ett starkt stödområde runt 24.50–25.30 i form av ett lågvolymsområde som separerar ett lägre jämviktsvärde från det nuvarande högre accepterade jämviktsvärdet.  Ett trendlinje stöd finns även runt 25.50 $.

Det är sannolikt att nedgången avslutas runt dessa nivåer och startar en ny uppgångsfas. I ett större perspektiv är det möjligt att aktien håller på att fullborda höger skuldra i en större vändningsformation vilket i sådana fall innebär nya all time highs längre fram i tiden.

Motstånd på ovansidan finns mellan 32.60–33.50 $.

Aktien handlas på Nasdaq under symbolen FB, men går även att handlas via en svensk depå i form av mini futures.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper om aktien lyckas fortsätta ned mot 25.60–24.50 $. I vanlig ordning bör man även ha med en stop loss ifall att det inte går som tänkt så att man i förväg vet vad man potentiellt kan riskera, en stop loss läggs förslagsvis under 24 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto