Home > Analys: Uppföljning av fredagens presenterade köpmöjlighet i OMXS 30-indexet

Analys: Uppföljning av fredagens presenterade köpmöjlighet i OMXS 30-indexet

Efter fredagens sura amerikanska sysselsättningsstatistik, som kom ut väl under förväntningarna, ansåg jag att sannolikheten var god för en ansenlig motreaktion från köparna i OMXS 30-indexet. Överreaktioner utanför värde, från köpare eller säljare, i kontexten av en balanserad marknadsfas med ett symmetriskt värdeområde, är vanligtvis mycket bra möjligheter att agera på.

Precis som jag lyfte fram i fredagens analys, var sannolikheten hög för intresserade köpare omkring priser av 1158-1168 för en reaktion tillbaka upp mot 1180-området och eventuellt vidare upp i värde och accepterade priser. Priset handlas i skrivande stund inom värde, och vad vi oftast ser är en fortsättning upp mot VAH/unfair highs omkring 1205 och högre. I synnerhet om priset fortsätter att hålla sig ovanför stödet omkring 1180 (VAL). För de aktörer som har vart med från början på rörelsen så är dock min rekommendation att plocka hem en del av vinsten (scala ut) och behålla resten för en fortsättning uppåt.

Jag vill dessutom passa på att betona att min analys sker på data från index och inte den underliggande terminen. Indexet påverkas av rådande utdelningar, och minskar i värde när bolag delar ut, medan terminen inte justeras i den omfattningen. Analysen är ungefär densamma, men vissa variationer kan förekomma. Detta är dock mest aktuellt under våren (april-maj) när majoriteten av de svenska bolagen ger utdelning.

Om rotationen upp mot VAH/unfair highs kommer av sig, så växlar jag över till att fokusera på att gå kort/sälja omkring 1212-1220-området för en reaktion från säljarna och en prisrörelse tillbaka ner i värde. På så vis fortgår handeln kring värde, tills utbrott sker och marknaden blir obalanserad/trendande under en period.

OMXS 30 120

World Capital Markets – Sveriges första analysprodukt baserad på Volume Profile

World Capital Markets är ett exklusivt marknadsbrev som går ut genom e-post i PDF-format. Produkten är Sveriges första baserad på analysverktyget Volume Profile och består av aktuella marknadsuppdateringar, konkreta handelscase och teoretisk utbildning om de finansiella marknaderna. Fokus ligger på några av de populäraste och mest likvida marknaderna i världen, The World Capital Markets. Däribland finner ni OMXS 30, Dax, S&P500, Guld, Silver, Crude Oil och några fler.

Under en begränsad period så erbjuds produkten helt gratis. För att starta er prenumeration så behöver ni endast besöka Worldcapitalmarkets.se och signa upp er e-postadress på förstasidan, så kommer ni mottaga brevet helt utan kostnad direkt i er inkorg.

Prenumerera →

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto