Home > Analys: Uppföljning av klockrent köpcase i Crude Olja

Analys: Uppföljning av klockrent köpcase i Crude Olja

Den 21/3 presenterade jag en intressant köpmöjlighet i Crude Olja, både för den kortsiktiga aktören intresserad av swingtrading över några dagars sikt, och den långsiktiga investeraren. Priset noterar i skrivande stund nya höga med en procentuellt utveckling överstigande 5,5 % på 6 handelsdagar, med potential för ytterligare stor uppsida för de aktörer som fortfarande ligger kvar. Låt oss gå tillbaka och kika på hur jag kunde presentera en så träffsäker analys, genom förståelse för auktionsmarknadsteorin och effektiv användning av analysverktyget Volume Profile.

crude olja vecko
Veckograf Crude Olja – Sannolikheten är god för ytterligare fortsättning uppåt

Ovan finner ni en veckograf över Crude Olja. Låt oss börja här och gå igenom min tankeprocess, stegvis, för att ni som läsare lättare ska lära er hur man sålla ut de absolut bästa casen.

  • Bilden av  värde i veckografen ligger som grund för det övergripande beslutet att fokusera på att gå lång/köpa. Detta eftersom köparna förväntas uppfatta priser under värde (unfair lows) som fördelaktiga i förhållande till priser inom värde. Sannolikheten är med andra ord god för ökat köpintresse och fortsättning upp.
  • Om man missade att köpa kring botten VAL/unfair lows men vill kliva med tåget så gäller det att finna ett bra tillfälle, för maximal timing och så liten risk som möjligt. Därför kan man bryta ner informationen till en kortare tidsram, t.ex 240-minuters graf som ni finner nedan.
crude 240
240-mins graf Crude Olja – Analysen hade en träffsäkerhet som är svår att uppnå utan Volume Profile
  • Inom kontexten av den förväntade längre uppåtgående trenden (i linje med veckografen) finner vi en annan bild av värde sett ur ett kortare perspektiv. I 240-minuters grafen fann vi ett tydligt värdeområde som priset balanserade omkring.
  • Samma princip gäller oavsett tidsram och fokus låg därmed på att gå lång/köpa vid priser under värde. När bilden av värde ”sammanfaller” i flera tidsramar så finner man de bästa affärsmöjligheterna, då en större mängd aktörer, samtidigt, bör uppfatta priserna som fördelaktiga att köpa vid. Dessa tillfällen erbjuder affärsmöjligheter med så kallad asymmetriskt Risk/Reward.
  • Timing görs i en kort tidsram och risken hålls därmed låg. I detta fall skrev jag att jag ej ville se priser under 91.40-området, vilket motsvarar en risk på 0,5-1 % beroende på entry.
  • Potentialen däremot var 2-2,5 % i 240-minutersgrafen (93.80-94.20 dollar/fat) och vid eventuell etablering ovanför 93-80-området så kan uppsidan sträcka sig upp mot VAH 106 dollar/fat och även längre upp i unfair highs (veckografen).
  • På så vis kan man söka möjligheter i linje med en längre trend, men hålla risken väldig låg, sannolikheten hög för en mindre rörelse och dessutom potential för en enorm uppsida med Risk/Reward på 1:15-25.

För de aktörer som anser att de kan lyfta fram möjligheter med liknande träffsäkerhet och framförallt logik/förståelse genom att göra sina analyser med annan läroform/sätt att beskåda marknaden så är jag intresserad av att ta dela av dessa. Möjligheten får symbolisera ett mycket bra exempel på den relevans förståelsen för värdeområdet, marknadens fundament och aktörers beteenden kan tillgodose i analys och handel av de finansiella marknaderna. Självfallet är det inte alltid lika tydligt, men väldigt ofta refererar marknaden med väldigt hög träffsäkerhet kring sitt värdeområde och erbjuder riktigt bra möjligheter för handel med bra Risk/Reward.

World Capital Markets – Sveriges första analysprodukt baserad på Volume Profile

World Capital Markets är ett exklusivt marknadsbrev som går ut genom e-post i PDF-format. Produkten är Sveriges första baserad på analysverktyget Volume Profile och består av aktuella marknadsuppdateringar, konkreta handelscase och teoretisk utbildning om de finansiella marknaderna. Fokus ligger på några av de populäraste och mest likvida marknaderna i världen, The World Capital Markets. Däribland finner ni OMXS 30, Dax, S&P500, Guld, Silver, Crude Oil och några fler.

Under en begränsad period så erbjuds produkten helt gratis. För att starta er prenumeration så behöver ni endast besöka Worldcapitalmarkets.se och signa upp er e-postadress på förstasidan, så kommer ni mottaga brevet helt utan kostnad direkt i er inkorg.

Prenumerera →

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto