Home > Analys uppföljning: Danska Vestas Wind System bruten ned trend och positivt momentum

Analys uppföljning: Danska Vestas Wind System bruten ned trend och positivt momentum

Danska Vestas Wind Systems rekyl stannade vid 61.8 % av senaste uppsving och har nu åter tagit fart på uppsidan. Ett mindre motstånd finns vid 32 DKK följt av ett starkare motstånd vid 34 DKK

Vestas Wind Systems A/S (OMX: VWS) är en dansk tillverkare av vindkraftverk, som ger elektrisk energi. Firman anses som en av världens ledande inom sitt fält och är det största bolaget räknat i antal installerade enheter. År 2010 hade Vestas installerat fler än 41 000 vindkraftverk i 65 länder på 5 kontinenter.

Det är dags igen för en uppdatering av Vestas Wind Systems. Vi har en positiv inställning till aktien då den kraftiga kursuppgången under förra måndagen uppvisade en rejäl volymökning samtidigt som gapet täcktes vilket bekräftade att kurs gapet var ett exhaustion gap och botten ligger bakom oss.

Vestas wind systems (Dagsdiagram)
Vestas wind systems (Dagsdiagram)

Vi skrev förra veckan att rekylen från uppgången mellan 23.25 till 31.94  började närma sig attraktiva köpnivåer och såg då två möjliga ingångsnivåer vid 50 % nivån samt 61.8 % rekyl. Aktiens rekyl stannade vid 61.8 % nivån och man ligger bra till med en snittkurs på strax ovanför 27 DKK.

I intradags diagrammet för de senaste 30 dagarna ser man en tydlig upptrend som blivit testad ett flertal gånger. En parallell linje till denna upptrend är kanaltaket vilket agerar som begränsningslinje för vidare uppgång. I dagsläget ligger kanaltaket vid 34 DKK vilket sammanfaller med ett större motstånd i dagsdiagrammet.

Vestas wind systems (Intradag)
Vestas wind systems (Intradag)

Vi ser det troligt att aktien går vidare uppåt mot 34 DKK där det finns risk för en rekyl. För långa innehav ser det fortsatt mycket positivt ut och man kan flytta upp stop loss till 28.50 DKK, en bit under den korta upptrenden.

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto