Home > Analys Uppföljning: Danska Vestas Wind System köpläge inom kort

Analys Uppföljning: Danska Vestas Wind System köpläge inom kort

Analys Uppföljning: Danska Vestas Wind System köpläge inom kort

Danska Vestas Wind Systems uppvisade ett exhaustion gap för ett par veckor sedan vilket gav en förvarning på att botten var nära inpå. Aktien har nu täckt gapet och visat enorm volym ökning i måndagens kursstegring vilket ger positiva signaler framöver.

Vestas Wind Systems A/S (OMX: VWS) är en dansk tillverkare av vindkraftverk, som ger elektrisk energi. Firman anses som en av världens ledande inom sitt fält och är det största bolaget räknat i antal installerade enheter. År 2010 hade Vestas installerat fler än 41 000 vindkraftverk i 65 länder på 5 kontinenter.

Vi har vid åtskilliga tillfällen skrivit om aktien vilket har sin naturliga förklaring i dess enorma volatilitet och därmed handelsmöjligheter. Exhaustion gapet som visades 7 november gav en tidig varning på att en botten var inom räckhåll och vi föreslog att blankningar skulle stängas. Aktien har nu täckt detta gap och bekräftat att det var fråga om ett exhaustion gap vilket ökar sannolikheten att vi sett den slutgiltiga botten.

Förra botten vid 24.60 passerades med drygt en krona och aktien har de senaste veckorna försökt till en stabilisering ovanför denna botten. Positivt nyhetsflöde under måndagen gav rejäl skjuts uppåt under kraftigt ökad volym vilket ger positiva signaler framöver. Aktien har nu påbörjat en rekyl under något minskad omsättning från uppgången vid botten vid 23.25 och är nu nära en 50 % rekyl vid 27.60 vilket blir vår första ingångsnivå. Skulle aktien rekylera ned ytterligare är det troligt att rekylen stannar vid 26.57 vilket är en rekyl på 61.8 %.

Vi rekommenderar att man siktar in sig på en lång position i aktien. Då det är svårt att säga hur djup rekylen blir föreslås halva köpet runt 27.60 och köp andra halvan vid ytterligare nedgång till 26.57. I vanlig ordning bör man även ha en stop loss ifall köpet skulle misslyckas denna sätts förslagsvis under 25.

Vestas wind systems (Dagsdiagram)
Vestas wind systems (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto