Home > Analys uppföljning: Danska Vestas Wind System närmar sig motstånd vid kanaltaket

Analys uppföljning: Danska Vestas Wind System närmar sig motstånd vid kanaltaket

Vestas Wind Systems A/S (OMX: VWS) är en dansk tillverkare av vindkraftverk, som ger elektrisk energi. Firman anses som en av världens ledande inom sitt fält och är det största bolaget räknat i antal installerade enheter. År 2010 hade Vestas installerat fler än 41 000 vindkraftverk i 65 länder på 5 kontinenter.

Vi har skrivit om aktien ett flertal gånger och haft en positiv inställning från den 26 november 2012 då aktien steg kraftigt under mycket hög volym. Har man agerat efter köprådet har man en snittkurs runt 27 DKK och ligger med en god vinst. Aktien ligger i en tydligt stigande trend och förväntas stiga ytterligare upp mot 49 DKK.

Ett tidigare motståndsområde runt 34 DKK passerades med lätthet och är nu en stödnivå vid eventuella rekyler framöver.  Det långsiktiga glidande medelvärde i form av 200 dagars är fallande och ett första test att forcera detta underifrån ledde till en kort en rekyl från runt 36.50 till 31.50 DKK. Aktien passerade det långsiktiga medelvärdet med lätthet ett par dagar senare och handlas nu med god marginal ovanför detta. Vid eventuella rekyler framöver är det troligt att 200 dagars glidande medelvärde kommer att fungera som ett stöd.

Det ser onekligen positivt ut för aktien men då aktien nu börjar närma sig trendkanaltaket vid 49 DKK är risken överhängande för en större motrekyl. I sept. 2012 tappade aktien en tredjedel av sitt värde runt samma nivåer och därför är det sunt att plocka hem eventuell vinst om aktien kommer upp mot 49 DKK de närmaste veckorna.  Skulle aktien forcera kanaltaket i ett senare skede indikeras en långsiktig vändning i aktien och betydligt högre kurser förväntas.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto