Home > Analys uppföljning: Norska DNO INTERNATIONAL utlöst säljsignal

Analys uppföljning: Norska DNO INTERNATIONAL utlöst säljsignal

Norska DNO International utlöste en säljsignal under måndagen. Prisobjektivet i säljsignalen ligger på minst 8.60kr. Eventuella upprekyler skall utnyttjas till försäljning.

DNO International ASA DNO är ett norskt börsnoterat företag vars huvudsakliga verksamhet är olje och gas prospektering och produktion i Mellanöstern och Nordafrika (MENA) regionen. Bolaget innehar licenser i Kurdistan regionen i Irak, Jemen, Oman, Ras Al Khaimah (UAE) och Tunisien. Verksamheten började i Nordsjön 1971. DNO styrka är mer än 40 års erfarenhet av petroleumprodukter. DNO fick tillgång till två nya länder och utvidgade därmed sin MENA portfölj genom samgående med RAK Petroleums MENA rörelsedrivande dotterbolag i januari 2012

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 50 dagars glidande medelvärde är stigande.

I en tidigare analys har vi nämnt att en linje dragen över topparna på aktien har fungerat som en begränsningslinje till vidare uppgång och rekommenderat att man plockar hem vinsten. Aktien har återigen testat denna begränsningslinje och misslyckats attrahera en bestående köpkraft.  Vid test av motståndet har ett stöd byggts upp vid 10 kr nivån. Detta stöd bröts under måndagen och utlöste en stark säljsignal för aktien.

Det finns ett flertal strategier man kan använda sig av för en blankning.  Alt 1 En försäljning vid begränsningslinjen ger klart det bästa risk reward läget då man säljer på tillfällig styrka men det kan vara psykologiskt tufft då det mesta ser positivt ut. Alt 2 En möjlighet är att sälja vid ett brott av stödet men riskerar då om utbrottet blir falskt, en snabb förlustaffär, då alla som positionerat sig för en nedgång måsta täcka sina positioner. Alt 3 En försäljning av ett återtest av det tidigare stödet som nu är motstånd. Ett test underifrån från en redan bekräftad säljsignal, denna är det mest tillförlitliga signalen men det finns risk att en upprekyl inte kommer tillräckligt nära motståndet för att få optimalt försäljningsläge.

Vilket alternativ man väljer beror på ens risktolerans samt hur man ställer sig till att man kanske inte får en ingång i alt 3 men är obenägen att ta alt 2 på grund av chansen att få en falsk signal.

Vi rekommenderar en försäljning om aktien lyckas komma upp i närheten av 10 kr, då uppstår ett mycket fördelaktigt säljläge. Stop loss föreslås till 10.30. Stöd på nedsidan finns vid 8.50 kr och 7.50 kr.

DNO international (Dagsdiagram)
DNO international (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto