Home > Analys uppföljning: Norwegian Air Shuttle har luft under vingarna

Analys uppföljning: Norwegian Air Shuttle har luft under vingarna

Norska Norwegian air shuttle steg kraftigt under fredagens handel och utlöste en köpsignal under kraftig omsättning.

Norwegian Air Shuttle ASA, eller kort och gott Norwegian, är ett norskt lågprisflygbolag som driver både inrikes och utrikes flygtransport samt charterflygningar för Fritidsresor. Bolaget är Nordens största lågprisflygbolag och har cirka 45 procent av marknaden i Norge men bedriver också omfattande verksamhet i Sverige, Danmark och Finland. Norwegian har sin administrativa bas på Gardermoen, teknisk bas i Stavanger och operativ bas i Bergen, Stavanger, Trondheim, Oslo, Helsingfors, Stockholm och Köpenhamn. På Arlanda finns även kontoret för den svenska dotterdelen av bolaget. Norwegian flyger 238 rutter till 93 olika destinationer. Bolaget opererade i maj 2012 totalt 62 flygplan

Vi har tidigare varit positivt inställda till aktien, och tog fram ett potentiellt motståndsområde runt 116.50 – 117  kr vilket om forcerades under tilltagande omsättning utlöser en köpsignal. Aktien har hållit sig runt detta område de senaste veckorna bortsett från en temporär dipp ner till 111 kr nivån. Under fredagen forcerade aktien motståndsområdet och lyckades även ta sig förbi juli toppen på 118 kr under kraftigt ökad volym. Det verkar således som om aktien har fått luft under vingarna och är på väg mot högre höjder.

Vi siktar in oss på att aktien är på väg mot i första hand nästa motståndsområde, vilket utgörs av ett flertal toppar runt 130 kr. Hur långt aktien orkar stiga innan en rekyl infinner sig är till viss del beroende på den generella börsutvecklingen. Att aktien orkar stiga trots att börsen för närvarande är inne i en något svagare period är ett styrketecken.

Värt att notera samtidigt som Norwegian visar relativ styrka på börsen har en av konkurrenterna svenska SAS fallit kraftigt de senaste månaderna, är det spekulationer om att SAS håller på att förlora marknadsandelar till Norwegian ?

Vi rekommenderar ett köp på en eventuell rekyl ned mot 118 kr med en stop loss under 111 kr

Norweigan Air Shuttle (Dagsdiagram)
Norweigan Air Shuttle (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto