Home > Analys uppföljning: Ytterligare en träffsäker Volume Profile-analys för EuroStoxx

Analys uppföljning: Ytterligare en träffsäker Volume Profile-analys för EuroStoxx

Under förra veckans inlägg där jag presenterade en intressant möjlighet att gå lång/köpa i EuroStoxx 50 (index för Europas 50 största bolag) skrev jag följande:

  • Jag vill se respons från intresserade köpare under värde
  • Jag ser gärna något lägre priser, ner mot 2520-30 eller lägre och ett mer översålt pris, men utesluter inte att rörelsen redan kan ha påbörjats från VAL (2540-45)
  • Jag söker en respons tillbaka upp i värde och vidare mot motstånd kring VAH/unfair highs, 2600-15 (röda linjer i grafen)
  • Möjligheten har en bra Risk/Reward och god sannolikhet att spela ut sig
  • Jag ser en potential på cirka 2,5-4 % inom loppet av några dagar till en vecka (beroende på entry)
  • Den mer passiva aktören inväntar lägre och fördelaktigare priser, med lägre risk och större potential
  • Slutsats: Fokusera på att gå lång/köpa EuroStoxx under värde för en prisrörelse tillbaka upp

Med facit i hand sålde priset av ytterligare en bit ner i värde, för att sedan bottna ur kring nyckelstöd omkring 2485-95. Därefter konsoliderade priset några dagar för att sedan få bra fart uppåt igen; precis i linje med mina förväntningar på volymstrukturen och det aktuella värdeområdet. För de aktörer som valde att agera på förslaget, bör ni beroende på entry, ligga mellan 2-4 % upp när priser nu snart ha fullföljt den mest förväntade rörelsen upp mot VAH omkring 2595-2600.

Jag utesluter inte att priset vill testa vidare en bit upp i unfair highs, men sannolikheten för intresserade säljare ovanför värde, har nu ökat avsevärt. Personligen innebär det att jag säljer av befintliga köpinnehav i EuroStoxx och växlar över fokus till att gå kort/sälja priser ovanför värde, för en rotation tillbaka ner i värde. Jag vill dock vanligtvis se att priset överreagerar och testar upp ytterligare en bit i unfair highs först. Ju mer fördelaktiga priser för säljare desto snabbare och starkare brukar vanligtvis reaktionen bli, när en möjlighet väl spelar ut sig.

stoxx dag
Daglig graf EuroStoxx – Ytterligare en träffsäker VP-analys för en köpmöjlighet under värde

World Capital Markets – Sveriges första analysprodukt baserad på Volume Profile

World Capital Markets är ett exklusivt marknadsbrev som går ut genom e-post i PDF-format. Produkten är Sveriges första baserad på analysverktyget Volume Profile och består av aktuella marknadsuppdateringar, konkreta handelscase och teoretisk utbildning om de finansiella marknaderna. Fokus ligger på några av de populäraste och mest likvida marknaderna i världen, The World Capital Markets. Däribland finner ni OMXS 30, Dax, S&P500, Guld, Silver, Crude Oil och några fler.

Under en begränsad period så erbjuds produkten helt gratis. För att starta er prenumeration så behöver ni endast besöka Worldcapitalmarkets.se och signa upp er e-postadress på förstasidan, så kommer ni mottaga brevet helt utan kostnad direkt i er inkorg.

Prenumerera →

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.