Home > Analys: Upplagt för vidare uppgång i JM…

Analys: Upplagt för vidare uppgång i JM…

JM aktien har brutit den fallande trendlinjen och tagit sig ovanför jämviktsvärdet vilket är en idealisk utgångspunkt inför vidare uppgång. Forceras 240 kr bekräftas starten av en ny uppgångsfas.

JM aktiens kursfall sedan toppnotering på 315 kr ledde till ett initialt brott av den långsiktigt stigande huvudtrenden. De tidigare negativa utsikterna har de senaste månaderna blåst bort då aktien bildat en högre lågpunkt följt av vidare uppgång och en återetablering inom den stigande huvudtrenden.

En forcering av det långsiktiga jämviktsvärdet underifrån är en positiv utveckling som förstärkts den senaste veckan genom att aktien forcerat motståndet vid den fallande trendlinjen. De tekniska förutsättningarna för vidare uppgång är därmed goda. Närmast finns motståndet vid 265 kr om aktien lyckas forcera den lokala toppen vid 240 kr.

Vi ser en möjlighet att vara med i fortsatt uppgång och ser en idealisk ingångsnivå runt 233 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 226 kr. Målkurs sätts till 264 kr.

Entré köp
233kr
Målkurs
264kr
Nödutgång
226kr

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att forcera 226 kr på nedsidan finns nästa stöd runt 212.50 kr.

Aktien handlas ovanför det svagt stigande jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol JM.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto