Home > Analys: Tjäna pengar på kursfall i Electrolux B

Analys: Tjäna pengar på kursfall i Electrolux B

Electrolux B aktien befinner sig i en fallande trend efter en utlöst säljsignal under januari månad. En toppformation i form av en huvudskuldra indikerar en sannolik nedgång till 111 kr nivån varvid ett återtest av stödet, numera motstånd runt 152 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för vidare nedgång.

Electrolux aktien tillhör en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen vilket främst visas av en större sidåtgående utveckling mellan 152 och 193 kr där relativ styrka linjen som visar aktiens utveckling i förhållande till omxs30 index varit fallande under en längre tid.

Denna sidledes utveckling har visat sig vara en större toppformation i form av en huvudskuldra där stödet vid 152 kr varit avgörande för en fortsatt positiv tolkning av börsdiagrammet. Ett betydligt sämre än förväntat delårsresultat i mitten av januari månad ledde till att detta stöd bröts under kraftigt ökad omsättning vilket utlöste en stark säljsignal. Aktien nådde som lägst 133 kr i raset och har därefter segat sig upp och börjar nu närma sig stödet vid 152 kr, vilket omvandlats till ett motstånd.

Vi rekommenderar en blankning vid fortsatt uppgång mot 151-152 kr, en stoploss placeras förslagsvis över 162 kr. Målkurs på 111 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
63,2 (45,49) 0,4 (0,61) 3,0 (2,66) 4,4 (3,80) 6,50 2,35 49,99
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto