Home > Analys: Upptrend påbörjad och målkurs nådd i Semafo.

Analys: Upptrend påbörjad och målkurs nådd i Semafo.

Semafo aktien har efter bildandet av vändningscandlesticks vid intervallbotten påbörjat en upptrend. Anhalter att navigera efter på ovansidan finns vid 21, 22 samt 23.60 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Semafo aktien har kort efter noteringsdagen handlats i en kraftigt fallande trend där aktien tappat 87 % för att noteras som lägst 8.10 kr. Aktien har därefter haft en större återhämtning och bildat ett bredare handelsintervall mellan 33.90 och 16.70 kr. Detta handelsintervall har det senaste året nedjusterats till mellan 28 och 16.70 kr.

I takt med fallande guldpriser har aktiens kursfall accelererat från intervalltoppen runt 28 kr vilket tagit aktien ned för ett test av intervallbotten runt 16.70 kr, där aktien efter viss tveksamhet påbörjat en stigande trend. Vi rekommenderade ett köp inom intervallet 17-17.50 kr den 30 juli med stöd av vändningscandlesticks vid intervallbotten. Med facit i hand, har aktien efter en lägsta notering på 17.20 kr den 31 juli, nått vår målkurs under fredagen.

Nästa anhalt på ovansidan finns vid 21,22 samt 23.60 kr. Så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 18 kr är oddsen fortsatt goda för uppgång mot ovanstående avstämningsnivåer.

För att en större återhämtning mot intervalltaket, runt 28 kr, krävs det sannolikt att en botten bildas i mining index som helhet, som än så länge befinner sig i en kraftigt fallande trend. Se vidare market vectors junior gold miners chart.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SMF.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto