Home > Analys: Utbrottsförsök i Barrick Gold kan vara värt ett försök!

Analys: Utbrottsförsök i Barrick Gold kan vara värt ett försök!

Guldsektorn avslutade förra sommaren den första fasen uppåt i vad som förefaller vara minst en större rekyl på den kraftfulla nedgången som vi såg från toppnoteringarna 2011. Det är i denna positiva trend vi nu försöker jaga lägen att långa för att hänga med uppåt, och vilken chans vi fått sen!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Från lågpunkten i september 2015 jobbade sig Barrick Gold uppåt med stor frenesi och satte slutligen punkt för den första fasen i uppgången under förra sommaren. Nedgången eller rekylen som följde var långdragen och fick placerare att misströsta och vid lågpunkten i december var det inte många som var positiva till aktien eller i synnerhet sektorn i sig.

Jobbar vi med Elliotts vågteori och tidscykler är denna typ av lägen högintressanta. Då det ofta verkar sprida sig betydligt mer av negativt sentiment vid den första botten i den nya positiva trenden än vad det faktiskt var vid själva botten i föregående trend. Det är högintressant när det bara verkar finnas en sida av en position. Har alla sålt, vem ska då sälja i fortsättningen?

Sedan botten i december har pusselbitarna fallit på plats och nu står vi i en situation då det inte verkar alltför osannolikt att vi är på väg in i den starkaste delen av den positiva rörelsen uppåt inom ramen för nuvarande fas.

Från Gann-skolan jobbar vi med antagandet att marknaden agerar inom givna ramar avseende priset, och de långsiktiga signalerna pekar nu på att $28 nivån bör kunna nås innan nuvarande trend når vägs ende. På nedsidan har vi, vad som för vårt upplägg här idag, stöd kring $18.50 nivån. Det är viktigt att denna nivå håller.

Barrick Gold (dagsdiagram)
Barrick Gold (dagsdiagram)

Tittar vi på cykeln som startade i december är den mest sannolika tolkningen för närvarande att vi från botten under första halvan av mars befinner oss i en tredje våg uppåt. Den tredje vågen är oftast den längsta och starkaste delen av en trend.

De glidande medelvärdena 200- och 50 dagars har nyligen triggat en positiv signal och oscillatorerna har betydligt mer utrymme på uppsidan. Vi ska i detta läge dessutom förvänta oss, om vi har rätt, att de kommer att ligga och rulla på höga nivåer en tid.

Barrick Gold (dagsdiagram)
Barrick Gold (dagsdiagram)

Barrick Gold är attraktivt för köp ovanför stödet vid $18.50, där vi också placerar vår stop-loss eller nödutgång om man så vill. Målet är på sikt $28, men man kan så klart även ta sikte på $25 som en nivå att plocka hem vinster på.

Barrick Gold – en överblick
Entré köp $20 Ticker ABX
Målkurs $25/$28 Marknad NYSE
Nödutgång $18.50 P/E (est 2017)  24.4
Senaste $20.09 Direkt avk. (est 2017) 0.5 %

Guldaktier är väldigt volatila, vilket man bör ha i åtanke om/när man tar position.

Skulle aktien falla under vår stoppnivå hittar vi stöd vid $17.50, skulle även denna nivå falla ser det relativt mörkt ut för aktien.

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto