Home > Analys: Utbrottsförsök i Starbucks

Analys: Utbrottsförsök i Starbucks

Den här veckan börjar vi med att publicera återkommande veckoanalyser på amerikanska bolag. Johan Berntorp heter jag, och har varit aktiv på de finansiella marknader sedan 18 år tillbaka, och har flerårig erfarenhet av att skriva analys och presentera handelsidéer. Här på Tradingportalen kommer jag fokusera på amerikanska bolag, och till en början kommer jag att leverera en aktieanalys per vecka. I min analys använder jag tidscykler baserat i huvudsak tolkningar av W.D. Ganns arbete, Gann pivots och Elliotsvågteori uppbackat av tekniska indikatorer. I samband med intressanta situationer att handla på, läggs stor vikt vid att ha en bra risk/reward, ofta baserad på de identifierade pivotnivåerna. I min första analys har jag valt att ta en närmare titt på Starbucks, som uppvisar ett intressant mönster.

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka!

Tidscykler

Starbucks är en aktie som satte en topp av större dignitet i slutet på oktober 2015. I och med att toppen kom in drygt fem månader efter den bredare marknaden som toppade i maj samma år tyder detta på en underliggande styrka. Den sista större cykeln i Starbucks tog 564 dagar i anspråk, vilket får oss att söka en relation till detta. En intressant sådan uppstod den 19 maj i år när vi fick in en träff. En sådan träff brukar kunna ge stöd för prisbilden, i varje fall under en tid.

I bilden nedan ser ni intressanta skärningspunkter i tid (röda vertikala linjer), relaterat till när det finns förhöjd risk för att den nu positiva tidsstödet ebbar ut. Dessa är i närtid 19 juli, 4 augusti samt 23 augusti.

Starbucks (dagsdiagram)

Pivots

I det korta perspektivet är vi mest intresserade av $ 57 linjen som marknaden nu försöker att etablera sig över i och med försöket till utbrott igår. Så länge som priset befinner sig över denna nivå är vi positiva och söker oss till nästa pivot vid $ 61.

Vågmönster

Det är mycket möjligt att Starbucks har satt en större botten den 19 maj, men vi antar i dagsläget att Starbucks befinner sig i minst en b-vågs reaktion uppåt i relation till den första nedgångscykeln som i så fall förefaller ha avslutats den 19 maj. Innan vi uppgraderar vågräkningen i positiv riktning önskar vi ytterligare stöd från tidscyklerna.

Tekniska indikatorer

Den mest intressanta aspekten av situationen är att Bollingerbanden® har börjat expandera efter att ha varit i hopdragna, vilket indikerar ökad volatilitet och att någonting är i görningen. Vad som är positivt utifrån situationen i Starbucks är att marknaden först försökte bryta ned för att sedan vända upp med kraft.

Slow stochastic indikatorn är uppe på överköpta nivåer, vilket dock är en situation som kan bestå en längre tid. Relative strength indikatorn har mer att ge innan den blir ansträngd. Man ska dock komma ihåg att vi med indikatorer letar främst efter divergenser med prisbilden.

När det gäller glidande medelvärde 50 och 200 dagars är dessa i dagsläget neutrala, men 50 dagars håller på att vända upp. Ett mer långsiktig bullish bryt är möjligt längre fram, men vi är inte riktigt där än.

Starbucks – en överblick
Entré köp $57.00 Ticker SBUX
Målkurs $61.00 Marknad NASDAQ
Nödutgång $56.50 P/E 29.4
Senaste $57.48 Direkt avk. 1.40%

Summering

Vi är positiva till Starbucks vid etablerad prisbild över $ 57 med mål satt till $ 61 intill primärt 19 juli och 4 augusti. Stop loss kan sättas till en daglig stängning under $ 56.50.

Får vi en stängning under vår stop loss nivå är risken stor att vi ska söka stöd ner mot $ 53 nivån.

Starbucks rapporterar efter stängning den 21 juli.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto