Home > Analys: Utlöst köpsignal i Lundbergföretagen

Analys: Utlöst köpsignal i Lundbergföretagen

Lundbergföretagen noteras på all time highs efter ett utbrott från en längre tids konsolidering mellan 260 och 281 kr. Rekyler är köpvärda framöver speciellt i närheten av 281 kr nivån som omvandlats till ett stöd.

Lundbergföretagen aktien har under en längre tid haft en svagt stigande sidledes utveckling som det senaste halvåret mynnat ut i ett tydligt handelsintervall mellan 260 och 281 kr. Aktien har brutit sig loss från detta handelsintervall för ett par veckor sedan och signalerat starten av en trendande rörelse. Detta är ett signifikant sentiment skifte speciellt med tanke på den längre tids sidåtgående utveckling där aktien haft gott om tid på sig att samla kraft.

Aktien handlas på all time highs vilket innebär att det inte finns några naturliga motstånd på ovansidan vilket i kombination med den tidigare kraftansamlingen ger goda förutsättningar för vidare uppgång i aktien.

Skulle aktien rekylera ned för ett test av taket i det tidigare handelsintervallet, vilket omvandlats till ett stöd, uppstår en fördelaktig ingångsnivå i aktien. Vi rekommenderar köp på rekyl i aktien speciellt i närheten av 281 kr nivån. En stoploss placera förslagsvis under 275 kr. Målkurs på 325 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid det tidigare kanaltaket runt 281 kr. Det finns inga naturliga motstånd att navigera efter.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUND B

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
12,0 (7,31) 1,8 (6,70) 0,9 (1,08) 1,6 (3,20) 4,60 24,25 320,59
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto