Home > Analys: Utlöst säljsignal i Hexagon…

Analys: Utlöst säljsignal i Hexagon…

Hexagon utlöste en säljsignal i slutet av juli då aktien bröt ned från en huvudskuldra toppformation. Efter en lågpunkt på 270 kr är aktien på väg för ett återtest underifrån av 287 kr som utgör ett starkt motstånd och en fördelaktig blankningsnivå.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexagon aktien har i likhet med ett flertal av storbolagen visat en kursaccelerering i början av året som tagit aktien på ett sträckt läge i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. Detta indikerar att aktien är behov av en trendjustering för att möjliggöra en ny uppgångsfas. Tyvärr verkar det som om den nuvarande trendjusteringen ned mot MA 200 inte är över då aktien nyligen utlöst en säljsignal från en huvudskuldra toppformation. Ett potentiellt prisobjektiv från säljsignalen ger en målkurs på runt 232 kr vilket indikerar fortsatt kursfall så länge som aktien håller sig under nacklinjen runt 287 kr.

Skulle den nuvarande motrekylen ta aktien upp för ett återtest av 287 kr underifrån uppstår en fördelaktig ingångsnivå för en blankning ned mot 232 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 300 kr.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig ovanför nacklinjen är det först vid en passering av svingtoppen runt 299 kr på ovansidan som det negativa scenariot sönderslås.

Aktien handlas vid långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 254 kr. Närmaste motstånd runt 287 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HEXA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto