Home > Analys: Utlöst säljsignal i Securitas.

Analys: Utlöst säljsignal i Securitas.

Securitas aktien utlöste under fredagens handel en säljsignal när aktien forcerade det avgörande stödet runt 112 kr i en huvudskuldra toppformation. Det tidigare stödet vid 112 kr har omvandlats till ett motstånd i en förväntad nedgång mot prisobjektivet på 93-50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Vi har tidigare varnat för att Securitas aktien var i behov av en lugnare fas, alternativt trend korrigering då aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. De negativa utsikterna stärktes av att aktien bildat en potentiell toppformation i form av en huvudskuldra.  Vi rekommenderade i analys den 2 juni en blankning runt 116.50 kr inför ett förmodat brott nedåt genom stödet runt 112 kr. Med facit i hand toppade aktien ur samma dag efter en högsta notering på 117 kr.

Under fredagen bröts det avgörande stödet vid 112 kr vilket utlöst en säljsignal…men den positiva stängningen och bildandet av en doji candlestick, medför en viss tveksamhet och ökar risken för en falsk säljsignal om aktien de kommande dagarna återigen etableras ovanför 112 kr.

Huvudscenariot är fortsatt nedgång så länge som aktien handlas under 112 kr. Skulle aktien återigen ta sig ovanför 112 kr öppnas det upp för en avstämning av 117 kr i första hand.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 112, 101, 93.50 kr. Närmaste motstånd vid 117.50, 120 samt 125 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SECU B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.