Home > Analys: Vändnings candlestick bildad efter kursras i JM.

Analys: Vändnings candlestick bildad efter kursras i JM.

JM aktien har fallit handlöst sedan maj toppen och har kommit på en extremt sträckt nivå i förhållande till jämviktsvärdet, vilket öppnar upp för en motreaktion understödd av en positiv vändningscandlestick.

JM aktien tillhör en av de svagaste aktierna på Stockholmsbörsen då aktien vände nedåt en bra bit tidigare än de senaste veckornas generella index korrigering.

Aktien har efter ett test av tidigare toppar under maj, helt tappat köpkraften och punkterat ett flertal stöd på nedsidan vilket spätt på kursfallet ytterligare. Aktien föll kraftigt under februari 2016 då aktien hamnade på en sträckt nivå mot MA 40 veckor… denna nedgångsfas har med råge överskridit föregående översåldhet, vilket gör att vi förväntar oss en motreaktion uppåt inom kort.

Tekniskt sett bildades en vändningscandlestick i form av en doji vilket innebär att förra veckans kursfall är helt återhämtat då aktien stängde på veckans öppningskurs. Detta är ett positivt tecken i sig som förstärks av att det bildats runt stöd i form av tidigare bottnar. På lång sikt är aktien ”billig” då den handlas endast 10% från botten av ett treårig handelsintervall vilket gör att aktien kan stå inför en substantiell kurskorrigering uppåt framöver.

Vi ser aktien köpvärd mellan 201-202kr. Målkurs sätts konservativt till 220.50kr. Stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 194kr.

Forceras i ett senare skede 225kr på ovansidan ökar oddsen betydligt att aktien påbörjat en återhämtning mot 240 följt av 260kr.

JM
Entré köp 201-202kr Ticker JM
Målkurs 220.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 194kr P/E 6.8
Senaste 203.70kr Direkt avk. 4.7%

Aktien handlas under det utplanande jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol JM.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.