Home > Analys: Vändnings candlestick i Atlas Copco A.

Analys: Vändnings candlestick i Atlas Copco A.

Atlas Copco A har efter ett rejält test av stödet runt 200 kr återigen vänt uppåt och bildat en vändnings candlestick vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 215 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Vi har i analys daterad den 16 mar lagt fram Atlas Copco A som ett potentiellt köp case då aktien bildat en dubbelbottenformation och passerat motståndsnivå runt den psykologiska 200 kr nivån.

De senaste dagarna har aktien visat på en ökad kursvolatilitet i samband med ett test av 200 kr nivån ovanifrån. Initialt respekterade inte aktien det tidigare motståndet då aktien handlades till en lägsta notering på 193.80 kr under torsdagens handel, signifikant under det potentiella stödet.

Stängningen i övre delen av handelsintervallet indikerade dock att köpare hittat tillbaka till aktien och en vändnings liknande candlestick formation har bildats. Detta ger positiva indikationer och öppnar upp för vidare uppgång mot prisobjektivet på 229 kr. Närmaste avstämningsnivå i en förmodad uppgång finns vid MA 200 runt 215 kr.

Vi rekommenderar återigen ett köp runt 200 kr och föreslår att en stoploss placeras till en stängning under 195 kr.

Skulle aktien på nytt visa svaghet genom att etablera sig under 200 kr följt av vidare nedgång genom lägsta noteringen under torsdagens handel har oddsen ökar för ett test av stödet runt 188.50 följt av 172.50 kr.

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ATCO A.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto