Home > Analys: Vändnings candlestick i Nordea.

Analys: Vändnings candlestick i Nordea.

Nordea aktien har bildat en hammer vändnings candlestick vid kanalgolvet i den medellånga trenden, vilket öppnar upp för en återhämtning mot 83 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har efter bildandet av en dubbeltopp i den långsiktigt stigande huvudtrenden utvecklats svagt. Ett genombrott av stödet runt 101.50 kr i augusti indikerade att säljarna fått övertaget. Kort därpå testades stödet som omvandlats till ett motstånd underifrån , vilket avvisades och bekräftade de negativa utsikterna.

Sedan juli handlas aktien i en negativ trend inom den långsiktigt stigande trendkanalen från mars 2009. Inom den fallande trenden utgör kanaltaket ett motstånd vid kursuppgångar och kanalgolvet ett stöd vid kursfall. Under torsdagen var aktien nere och testade stödet vid kanalgolvet runt 73 kr vilket resulterade i an kraftfull motreaktion genom bildandet av en hammer vändningscandlestick.

Detta ger positiva signaler och öppnar upp för en återhämtning och ett test av gapet runt 83 kr.

Vi köp rekommenderar aktien runt 75 kr då aktien är kraftigt översåld samtidigt som tecken på en motreaktion har visats. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 72 kr. Målkurs sätts konservativt till 83 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto